Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΈναρξη επιχείρησης στην Εσθονία
Zaxos Tsabdaras ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα,

είδα σε ένα βίντεο από την σειρά για ηλίθιους μια αναφορά ότι το PCSteps έχει έδρα την Εσθονία. Έτσι λοιπόν γράφω την ερώτηση μου παρακάτω γιατί ακόμα και μετά από τεράστια έρευνα δεν βρήκα κάποιον λογιστή να μου το απαντήσει σωστά Καταλαβαίνω ότι δεν είστε ούτε λογιστές ούτε νομικοί σύμβουλοι άλλα θα ήθελα πολύ να μάθω την συμβουλή σας.

Λοιπόν πρέπει να κάνω έναρξη επιχείρησης γιατί εδώ και καιρό δουλεύω ως freelancer και δεν είναι και πολύ νόμιμο το εισόδημα μου. Κοίταξα λοιπόν την φορολογία στην Ελλάδα και είδα κάτι εξωφρενικά ποσοστά για έναρξη ατομικής επιχείρησης που πλησιάζουν στο 45% φορολογία στην κλίμακα που θα είμαι με βάση τα τωρινά δεδομένα το οποίο είναι στην καλύτερη περίπτωση καταστροφικό για μια επιχείρηση.

Επίσης η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να μπλέξω με εφορίες γιατί ένας έλεγχος υπόθεση είναι να γίνει τρελή ζημιά χωρίς καν να φταίω εγώ Έχω ακούσει για έλεγχους με προσθήματα πάνω από 100.000 ευρώ.
Η έναρξη στην Εσθονία από ότι είδα είναι γρήγορη online και οικονομική, όμως τι γίνετε άμα γίνει έλεγχος στην Ελλάδα για τα μερίσματα. Επίσης τι ισχύει με τα μερίσματα είναι λίγο θολό στο μυαλό μου οπότε θα το εκτιμούσα πολύ αν μου το εξηγούσατε.

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε καθόλου τι ισχύει από την Ελληνική πλευρά, γιατί δεν έχουμε καμία σχέση με Ελλάδα. Θα πρέπει να βρεις ένα λογιστή που να γνωρίζει πώς το ελληνικό φορολογικό σύστημα αντιμετωπίζει τα μερίσματα από εταιρείες του εξωτερικού.

Η αλήθεια είναι πως το ελληνικό φορολογικό σύστημα είναι τόσο περίπλοκο και αλλάζει τόσο συχνά, που ουσιαστικά κανείς λογιστής δεν ξέρει όλες τις πτυχές του. Θα πρέπει να ψάξεις μέχρι να βρεις έναν λογιστή που να έχει εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, δεν έχουμε κάποια καλύτερη λύση.

Zaxos Tsabdaras απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την γρήγορη απάντηση. Επειδή δεν νομίζω να βρω τον λογιστή που αναφέρεις μου φαίνεται πιο πιθανό να μετακομίσω εξωτερικό.
Καλή συνέχεια σε αυτό που κάνετε.

Nikos Iliakis απάντησε πριν 2 έτη

καλησπέρα Ζάχο,
Επειδή είμαι στην ίδια φάση αυτή την περίοδο, μήπως έβγαλες κάποια άκρη τελικά;

Zacharias Tsavdaras απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα, όχι δεν έβγαλα άκρη έκανα έναρξη στην Ελλάδα και είμαι μια χαρά. Άμα θες κάποια βοήθεια βρες με στο Facebook με το όνομα που βλέπεις