NIKOLAOS KRYONOGLOU ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα αντιμετωπίζω ένα πολύ περίεργο πρόβλημα και θα ήθελα παρακαλώ τη δική σας γνώμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο υπολογιστής μου ενώ λειτουργεί κανονικά ξαφνικά κλείνει η οθόνη. Όταν η οθόνη κλείνει δεν ξανανοίγει ο μόνος τρόπος είναι να κάνω επανεκκίνηση στον υπολογιστή. Ωστόσο ο ήχος λειτουργεί κανονικά αν είμαι σε κάποιο call μπορώ να ακούσω τους συνομιλητές μου και αυτοί επίσης μπορούν να ακούσουν εμένα. Αυτό μου δείχνει ότι ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά. Από εκεί και πέρα όταν εγώ κάνω επανεκκίνηση καθώς αλλιώς δεν επανέρχεται η εικόνα είναι θέμα χρόνου να ξανακλείσει σύντομα. Κάθε φορά που κλείνει και κάνω επανεκκίνηση η επόμενη φορά που θα ξανά πάθει το πρόβλημα είναι ακόμα και πιο σύντομη.
Η μητρική μου παίρνει HDMI. Έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Όταν συνδέσω εκεί το HDMI και αφαιρέσω την κάρτα γραφικών δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Η οθόνη δεν κλείνει. Αν αφήσω την κάρτα γραφικών για κάποιες ώρες κλειστή και την ξανά συνδέσω μπορεί να μου πάει και σε χρόνο μέχρι να ξαναβγάλει το πρόβλημα και 5 και 6 ώρες. Από τη στιγμή όμως που θα ξαναβγεί το πρόβλημα είναι θέμα των 15-20 λεπτών να το ξαναπάθει. Αν κάνω επανεκκίνηση το πρόβλημα θα εμφανιστεί ακόμα πιο γρήγορα. Αν το ζορίσω της επανεκκίνησης κάποια στιγμή δεν θα μπορώ να δω τίποτα όταν κάνω επανεκκίνηση ούτε καν το bios ούτε καν τα λογότυπα της μητρικής η οθόνη δεν λειτουργεί καθόλου. Μόνο μαύρο. αλλά αυτό για να γίνει πρέπει να κάνω πολλές επανεκκίνησης και φυσικά μόλις αποσυνδέσω την κάρτα γραφικών και βάλε το καλώδιο στη μητρική μπορώ να δω κανονικά τα πάντα και ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικότατα. Εσάς ποια είναι η άποψή σας έχετε ξανακούσει κάτι παρόμοιο σας έρχεται κάτι στο μυαλό? Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Νίκο

Για αρχή, κάνε απεγκατάσταση και εγκατέστησε ξανά τους drivers της κάρτας γραφικών σου. Αν το πρόβλημα συνεχιστεί, έλεγξε αν η κάρτα έχει ανεβασμένες θερμοκρασίες την ώρα που παρουσιάζεται το πρόβλημα.

NIKOLAOS KRYONOGLOU απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα, οι θερμοκρασίες είναι μια χαρά! Από εκεί και πέρα, drivers δεν είχα καθόλου ωστόσο πέρασα όταν βγήκε το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα όμως όπως ξανά είπα μετά από πολλά restart, δεν ανοίγει καν η αρχική οθόνη που δείχνει το λογότυπο τις μητρικής, και έχει το συντομεύσεις για boot και bios. Ήταν θέμα drivers, το πρόβλημα θα ήταν μόνο στα windows. Έτυχε να είμαι bios και να κλείσει η οθόνη. Που εκεί δεν έχει να κάνει με τους drivers windows.

NIKOLAOS KRYONOGLOU απάντησε πριν 4 έτη

Αν ήταν θέμα των drivers****

NIKOLAOS KRYONOGLOU απάντησε πριν 4 έτη

Όταν κλείνει η οθόνη και κάνω επανεκκίνηση μου βγάζει αυτά τα μηνύματα: https://prnt.sc/tsiwcd

NIKOLAOS KRYONOGLOU απάντησε πριν 4 έτη

+ Κάτι που ξέχασα να αναφέρω, όταν έχω συνδεδεμένη την κάρτα γραφικών στο windows update βγάζει αυτό το σφάλμα: https://prnt.sc/tsj8fx
Αν βγάλω την κάρτα και τρέξω τα γραφικά της μητρικής, το σφάλμα παύει να υπάρχει και λέει πως ο υπολογιστής είναι ενημερωμένος.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Αν το πρόβλημα εμφανίζεται και στην οθόνη του BIOS, είναι αρκετά πιθανό να είναι προβληματική η κάρτα γραφικών. Έχεις τη δυνατότητα να τη δοκιμάσεις σε άλλον υπολογιστή;