John Mavrogiorgos ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα στην ομάδα του PCsteps, για ακόμη μια φορά θέλω τα φώτα σας.
Λοιπόν αυτή την στιγμή έχω τον παρακάτω υπολογιστή,
Μητρική: ASUS a88xm-plus 
Επεξεργαστής: AMD A10-7700K Radeon R7, 10 Compute Cores 4C+6G 4.10 GHz
RAM: 8.00 GB (Νομίζω DDR3)
Ενσωματωμένα γραφικά: AMD Radeon R7 Graphics
Δίσκος/οι: 1tb HDD και Samsung 870 Evo SSD 500GB
Είναι αρκετά παλιός υπολογιστής, έχει φάει τα ψωμιά του. Έχω γίνει κάτοχος gopro και έχω ένα κανάλι στο youtube και πλέον κάνω editing αρκετά συχνά. Αρχεία 1080p, 2.7 τα επεξεργάζομαι χωρίς να κολλάει καθόλου, τα 4κ με rendering κάτι κάνω και εκεί αν και ζορίζεται πολύ.. Για 5κ αρχεία όμως καλύτερα να μην σχολιάσω. Σε φάση όταν είναι αμοντάριστα όπως τα παίρνω από την gopro (.mp4) τα ανοίγω με vlc ή με το κλασσικό των windows και βλέπω μόνο φωτογραφίες, δεν μπορεί να τσουλίσει το βίντεο βλέπω 1 frame κάθε 3 δευτερόλεπτα xD .
Υπάρχει περίπτωση αναβάθμισης ή η αγορά καινούργιου είναι μονόδρομος? Επίσης θα χρειαστώ και οθόνη? Κατέχω μια LG (Led 22M35a)
Από games κανα league of legends και πολύ σπάνια κάτι άλλο. Περισσότερο editing, λίγο photoshop και αρκετό web browsing.
Τώρα το βασικό... Πόσα χρήματα διαθέτω...  Ας βάλουμε ταβάνι 1000 ευρώ και το ελάχιστο 600 ευρώ. Έγραψα παραπάνω τους λόγους που είμαι σε εύρεση αγοράς Υ/Π. Ούτε κάτι να είναι σουπερ ντούπερ αλλά τουλάχιστον να μπορώ να δουλεύω με κάποια αξιοπρέπεια. 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
-Γιάννης Μαυρογιώργος
 
 

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, ναι το σύστημα που διαθέτεις δεν αξίζει να το αναβαθμίσεις..η αγορά νέου είναι μονόδρομος..όσον αφορά την οθόνη, μπορείς να την κρατήσεις απλά κάποια στιγμή θα χρειαστείς και μία άλλη η οποία θα είναι πιο σύγχρονη και θα σου εξασφαλίσει καλύτερες αναλύσεις και καλύτερη πιστότητα στα χρώματα. Συνεπώς θα σου πρότεινα να κοιτάξεις την σύνθεση μας εδώ.