Michaelelefth ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα σας, σας στέλνω καθώς όπως θα δείτε και στην συνέχεια χρειάζομαι κάποια guides σε κάποια issues που αντιμετωπίζω. Αυτό που θέλω είναι να στήσω ένα πολύ amateur home studio και το expertise σας μου είναι πραγματικά πολύτιμα!
Σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι μιλάμε για ένα studio πραγματικά ερασιτεχνικό, αυτό που θέλω είναι να ηχογραφώ έναν όργανο κάθε φορά (όχι πολλά ταυτόχρονα) και τις περισσότερες φορές με backing track. Δεν με ενδιαφέρει να κάνω υπερπαραγωγές αλλά απλά να αποθηκεύω τις ιδέες μου και τα practice που κάνω ώστε να κάνω monitoring σε ότι βελτίωση έχω.
Σας τα περιγράφω αυτά προκειμένου να σας δώσω μια εικόνα σχετικά με τις απαιτήσεις που έχω.
Τα δεδομένα είναι τα ακόλουθα
Έχω 1 laptop Sony Vaio με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά

  • CPU Intel Pentium Dual Core Processor T2370 1.73GHZ
  • MEMORY 2GB/Go DDR2 SDRAM
  • HDD 200GB/Go
  • Windows 7

Επίσης έχω ένα Desktop του 2007 στο οποίο όμως έχω το εξής πρόβλημα δεν λειτουργούν οι USB θύρες. Ως εκ τούτου  δεν μπορώ να δουλέψω mouse και keyboard ώστε να έχω εικόνα των specs του συστήματος και να σας το περιγράψω.
Τα ζητούμενα είναι τα ακόλουθα
 Το laptop με καλύπτει για την δουλειά που σας ανέφερα, ή θα χρειαστώ  ανώτερο σύστημα;
 Η άλλη εναλλακτική που σκέφτομαι είναι να αναβαθμίσω το συγκεκριμένο TOWER αλλά δεν ξέρω αν αξίζει σε σχέση με έναν καινούριο υπολογιστή. Προσωπική άποψη είναι ότι αξίζει καθώς υποθέτω ότι στην χειρότερη θα πρέπει να αλλάξω μητρική, επεξεργαστή και μνήμες αλλά θα το εκτιμούσα αν μου λέγατε και την δική σας εκδοχή.
Καταλαβαίνω ότι τα στοιχεία που σας δίνω είναι ελάχιστα αλλά αν μπορείτε να μου δείξετε κάποια κατεύθυνση θα ήταν πολύ χρήσιμο.
Ευχαριστώ και συγχαρητήρια στη δουλειά που κάνετε!

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα φίλε μου

Πιστεύω θα σε καλύψει το laptop για τις απαιτήσεις που έχεις.

Για αναβάθμιση του Tower, από τον παλιό υπολογιστή μόνο το κουτί και το DVD-R μπορείς να κρατήσεις, ίσως και το δίσκο. Ουσιαστικά είναι μια έκπτωση της τάξης των 60-80 ευρώ σε σχέση με το να αγοράσεις ένα νέο οικονομικό υπολογιστή.

Εγώ θα σού 'λεγα κάνε μια δοκιμή με το laptop, να δεις αν σε καλύπτει, και αν σε δυσκολεύει το βλέπουμε για αναβάθμιση.

Michaelelefth απάντησε πριν 9 έτη

Καλημέρα, καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σας. Σε συνέχεια της ερώτησης μου έχω τα εξής
Σε μια μητρική ASUS με socket 779 (αμεταχείριστη από φίλο) μπορεί να μπει intel με socket 775 (είναι αυτός που φοράει η υφιστάμενη μητρική μου, asus p5k). Τα ρωτάω έτσι επειδή δεν ξέρω τι μοντέλο είναι η μητρική η δικιά του, μόνο ότι την πήρε το 2010 σε αντίθεση με την δικιά μου που την πήρα το 2007.
Ευχαριστώ!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δεν γίνεται επεξεργαστής να μπει σε διαφορετικό socket από αυτό για το οποίο είναι σχεδιασμένος, δεν θα λειτουργήσει.