Θανασης Κανελλακης ρώτησε πριν 7 έτη

Γεια σασ θα ήθελα να σας συμβουλευτώ για την αγορά ακουστικών. Τα ακουστικά είναι για ακρόαση μουσικής. Πιστεύω πως θα χρησιμοποιηθούν περισσότερο σε εσωτερικούς χωρους. Και σε κανα ταξιδάκι στη διαδρομή. Πιστεύτε πως πρέπει να κατευθυνθώ προς ψείρες ή κεφαλής. Για κεφαλής πιστευω πως είναι καλύτερα τα over-ear μιας και μου φαίνεται πιο βολικά. Η αγορά θα γίνει από τα public και μπορώ να διαθέσω εως 200 ευρώ (αντε και λίγο παραπάνω άμα υπάρχει κάποιο μοντ΄λο που αξιζει αρκετά). Ακόμα θα με χαροποιούσε άμα υπάρχει κάποιο ποιοτικό μοντέλο σε αυτή την κατηγορια τιμής με avtive noise canselling .

Νομίζω πως αυτό έχει : https://www.pcsteps.gr/ls1hcey

Όσον αφορά την sony τα φθεινώτερα μοντέλα πως τα πάνε ; ( μου έχουν πει πως το παραπάνω είναι το καλυτερό της στα public .

Ακόμα έχω τσεκάρει αυτά https://www.pcsteps.gr/101gzeg

Πιστεύω πως έχουν ποιοτικό ήχο και μαρέσει αυτό με το φίλτρο

Σε αυτά τα λεφτά βρίσκεις ένα bluetooth της marshall. Γενικά ποια είναι η αποψή σας για τα ασύρματα ακουστικά; Επειδή όμως έχω και ένα κόλλημα με το desing τι πιστεύεται για αυτό το μοντέλο της sehnheiser : https://www.pcsteps.gr/avyiy3s

Και θα σας παρακαλούσα να μου εξηγήσετε την διαφορά της σειράς momentum και της σειράς Urbanite G. Όσο αφορά από ψείρες πάλι έχουμε κάτι από την sehnheiser : https://www.pcsteps.gr/cfxukx6

που είναι εμφανισιακά πολύ ωραία και έχω ακούσει πως έχουν και καλό ήχο.

Ενδιαφέρον φαίνονται και αυτά https://www.pcsteps.gr/yeofi8y κυρίως λόγω του ιδιαίτερου design τους. Θα ήθελα ακόμα να ρωτήσω για αυτα https://www.pcsteps.gr/uvhezlq στο καταναλωτικό κοινό η εταιρία δεν την λες και famous. Θα ήθελα να κλείσω ρωτώντας για ένα πολύ hot θέμα με τους fanboys και τους haters να το προσεγγίζουν και η αντικειμενικότητα να είναι τόσο δύσκολη να την βρεις. Δεν είναι άλλο από την Beat. Όλα της τα προϊόντα είναι πανέμορφα με αυτλον το πανέμορφο μινιμαλισμό παρόλα αυτά έχω ακούσει πως με αυτά τα λεφτά μπορείς να έχεις ποιοτικότερο ήχο. Μην βιαστείτε και πάρτε το χρόνο σας δεν βιάζομαι απλά θέλω μια αναλυτική απάντηση.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Φίλε Θανάση, η αγορά ακουστικών έχει δύο τεράστια προβλήματα:

α) Είναι αδύνατον από τα τεχνικά χαρακτηριστικά να ξέρεις πόσο καλό ήχο θα έχουν. Η αντίληψη του ήχου είναι υποκειμενική, και αν δεν ακούσεις ο ίδιος δίπλα δίπλα δύο ή περισσότερα ακουστικά, και με υλικό που να γνωρίζεις καλά - ιδανικά να έχεις ακούσει live, για να γνωρίζεις την καλύτερη δυνατή μορφή του - οι κριτικές που ίσως διαβάζεις από άλλους είναι απλά άχρηστες.

β) Είναι επίσης αδύνατον να ξέρεις από την εμφάνιση πόσο θα σε βολέψουν για παρατεταμένη χρήση. Ακόμα και σχετικά μικρές διαφορές στο σχήμα και το βάρος, ανάλογα με το μέγεθος του κεφαλιού σου ή και των αυτιών, μπορούν να κάνουν ένα ζευγάρι ακουστικά να είναι αφόρητα, ασχέτως του τι ήχο έχουν.

Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια για τα δύο παραπάνω θέματα, ακόμα και αν είχε τύχει να ακούσουμε όλα τα ακουστικά που αναφέρεις, που προφανώς δεν τα έχουμε ακούσει, η άποψή μας θα ήταν υποκειμενική, και δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως θα ταίριαζε με τη δική σου εμπειρία.

Προσωπικά, την τελευταία φορά που πήρα ακουστικά, αγόρασα 4 διαφορετικά ζευγάρια στα χρήματα που ήθελα να δώσω, κυρίως με βάση συμβουλές από το Head-Fi, για να έχω μια έστω στοιχειώδη ένδειξη τι να αγοράσω. Τα δοκίμασα για δύο εβδομάδες περίπου - αν και αυτό δεν είναι αρκετά μεγάλο διάστημα για να "στρώσουν" - και στο τέλος επέστρεψα τα τρία που μου άρεσαν λιγότερο, γιατί εδώ στο εξωτερικό οι επιστροφές προϊόντων είναι ασύγκριτα πιο εύκολες απ' ότι στην Ελλάδα.