thanasis boutsioukis ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα ενδιαφέρομαι να αγοράσω ακουστικά για μουσική. Έψαξα αλλά δε βρήκα κάποιον αναλυτικό οδηγό σας για αγορά ακουστικών ( του τύπου να γράφει μέσα το πόσα είδη ακουστικών υπάρχουν , τις διάφορες χρήσεις των ακουστικών κ.α). Θα κάνετε κάποιον αναλυτικό οδηγό και αν ναι πότε; Βλέπετε εμπιστεύομαι αποκλειστικά το δικό σας σάϊτ. Σε περίπτωση που δε κάνετε άμεσα θα μπορούσατε να με παραπέμψετε σε κάποιο άλλο σάϊτ πληροφόρησης περί αυτού του θέματος; Ευχαριστώ.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Θανάση,
Δεν είναι στα σχέδιά μας να κάνουμε έναν τέτοιο οδηγό, για τον πολύ απλό λόγο πως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό των ακουστικών, την ποιότητα του ήχου, είναι αδύνατον να τη γνωρίζουμε από τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Ο μόνος τρόπος να γνωρίζουμε πόσο καλή είναι η ποιότητα ήχου σε ακουστικά για μουσική είναι να ακούσουμε τα ακουστικά συγκριτικά μεταξύ τους.
Και ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η αίσθηση της ακοής είναι στο μεγαλύτερο βαθμό υποκειμενική. Κάτι που θα ακουγόταν σωστά σε εμάς, μπορεί να μην ακουγόταν σωστά σε εσένα.
Αυτός είναι και ο λόγος που πρακτικά δεν μπορείς να εμπιστευτείς καμία ιστοσελίδα ή περιοδικό όσον αφορά τον ήχο, αν δεν έχεις προσωπικό άκουσμα.