Σταμάτης Φακλάς ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα! Θα ήθελα να αγοράσω ένα λάπτοπ για απλη έως μέτρια χρηση,περισσότερο για πλοήγηση στο διαδίκτυο,ελαφρα  παιχνιδάκια κ εργασίες,κατέβασμα ταινιών κτλ. Η αλήθεια είναι ότι αν πάρω ένα φθηνό με 200-250€ καλύπτει τις ανάγκες μου αλλά προτιμώ να επιλέξω κάποιον από ένα ράφι πιο πάνω. Έχω βάλει στο μάτι τον συγκεκριμένο:  https://www.mediamarkt.gr/el/product/_lenovo-ideapad-320-15ast-amd-a9-9420-4g-256gb-ssd-full-hd-1206079.html?gclid=CjwKCAjw8O7bBRB0EiwAfbrThzxrlaNSOoZI87Kpf0Sbw5frRynGStrFyEyPt_faakwzwfRmPoUBThoC_Q8QAvD_BwE
Θα ήθελα την έμπειρη γνώμη σας πάνω στο θέμα,αν αξίζει η αγορά στη τιμή αυτή. Επίσης σημαντικό θα ήθελα δύο λογια για τον επεξεργαστή που δεν τον γνωρίζω κ είναι ένα θέμα που με προβληματίζει.
Υ.Γ: τον έχω βρει σε άλλο κατάστημα στα 369€,χωρίς ΦΠΑ θα μου βγει 297€.Αξίζει λέτε;

10 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Σταμάτη, δεν θα σου πρότεινα την αγορά amd επεξεργαστή σε laptop καθώς είναι χαμηλότερων δυνατοτήτων. Αυτή εδώ η επιλογή πιστεύω είναι καλύτερη για αυτό που ψάχνεις.

Σταμάτης Φακλάς απάντησε πριν 6 έτη

Σ ευχαριστώ Γιώργο! Πράγματι η προσφορά που μου έστειλες είναι καλύτερη κ εγώ i3 ψάχνω να πω την αλήθεια αλλά ο συγκεκριμένος που μου έστειλες ΔΕΝ έχει λογισμικό, που σημαίνει ότι πρέπει να δαπανήσω κάνα 100ρικο συν για να πάρω τα windows. Επίσης θέλω απαραίτητα να διαθέτει οπτικό μέσο. Αυτός βέβαια που μου έστειλες έχει αλλά είπαμε μας τα χαλάει όλα η έλλειψη λογισμικού.

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Mπορείς να βάλεις και δωρεάν τα win10 αν θές. Χωρίς ενεργοποίηση όμως ,αλλά με κάποιους περιορισμούς.
Απλώς θα κατεβάσεις το iso από το σάιτ της Microsoft και θα το γράψεις σε dvd ή usb στικάκι.

Σταμάτης Φακλάς απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ για την πληροφορία 'Trelle Epistimona' αλλά θα προτιμούσα στο καινούργιο μου λάπτοπ να έχω τα γνήσια χωρίς κανένα περιορισμό,για αυτό άλλωστε ψάχνω κάποια προσφορά που να διαθέτει εξαρχής τα windows. Γνωρίζει κάποιος από ποιο σάιτ μπορώ να ενημερώνομαι για νέες προσφορές; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν κρίνεται απαραίτητο το νέο μου λάπτοπ να έχει SSD.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Σταμάτη, τα site με τα οποία συνεργαζόμαστε φαίνονται στο τέλος αυτής της σελίδας.
Ο SSD δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό στην απόδοση του υπολογιστή. Τα προγράμματα θα φορτώνουν μεν πιο γρήγορα, αλλά στη χρήση θα έχουν ακριβώς την ίδια απόδοση, καθώς σε κάθε περίπτωση εκτελούνται από τη RAM.

Σύντομα θα σου προτείνουμε μία άλλη λύση.

Σταμάτης Φακλάς απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ παιδιά κ συγχαρητήρια για το σάιτ σας, ειλικρινά σώζει κόσμο με τις χρήσιμες πληροφορίες που δίνετε. Εγώ το ξέρω πολύ καλά αυτό μιας κ δεν είναι λίγες οι φορές που έχω γράψει κ έχω πάρει απάντηση για θέματα που με αφορούσαν κ μάλιστα σχετικά γρηγορότερα από όσο περίμενα. Συνεχίστε τη αξιέπαινη δουλειά σας!!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Αυτό είναι πολύ καλή επιλογή στα χρήματα περίπου που κινείσαι.

Σταμάτης Φακλάς απάντησε πριν 6 έτη

Ναι καλή φάση αλλά εκθεσιακό - μεταχειρισμένο μοντέλο; Δεν είναι λίγο επίφοβα αυτά ή δεν υπάρχει κανένας φόβος;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Είναι εργοστασιακώς ανακατασκευασμένο, δεν είναι ούτε εκθεσιακό ούτε μεταχειρισμένο. Μπορείς να διαβάσεις εδώ τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο όρος στο συγκεκριμένο κατάστημα.
Έχει το μειονέκτημα πως έχει ένα μόνο χρόνο εγγύηση, ενώ τα περισσότερα καινούρια έχουν δύο, αλλά αγοράζεις αρκετά καλύτερα χαρακτηριστικά για τα χρήματα που πληρώνεις.
Τώρα, το τι από τα δύο είναι σημαντικότερο για εσένα, η απόδοση ή η εγγύηση, είναι μια απόφαση που θα πρέπει εσύ να πάρεις. 

Σταμάτης Φακλάς απάντησε πριν 6 έτη

Αρκετά χρήσιμη αυτή η πληροφορία,δεν ήξερα καν τι σημαίνει ο όρος Factory Refurbished. Φυσικά κ η απόδοση παίζει μεγαλύτερο ρόλο για μένα από ότι η εγγύηση,από την στιγμή κιόλας που είναι ελεγμένα από τον κατασκευαστή,δεν έχω κάτι για να φοβάμαι. Πραγματικά αρκετά συμφέρουσα αυτή η προσφορά. Ευχαριστώ!