ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ ρώτησε πριν 6 έτη

Γεια σας η Geekbuying, έχει το Laptop (T-bao Tbook X7 14.1), σε προσφορά (85.22 ευρώ) που λήγει σε δύο μέρες. Επειδή θα κάνω πρώτη φορά αγορά από Κίνα θα ήθελα λίγο την βοήθεια σας. Έχω ήδη διαβάσει το σχετικό άρθρο σας (Πώς Αγοράζω Κινέζικα Κινητά & Gadget από Κίνα χωρίς Τελωνείο) αλλά το Geekbuying δεν έχει επιλογή (Priority Line) και βγάζει τις εξής τρεις επιλογές :
1.- DHL ECONOMY (4-8 business day)
2.- EMS (7-15 business days)
3.- DHL Express (3-5 business days).

Παρακαλώ, πείτε μου αν μπορώ να κάνω την αγορά με μία από της παραπάνω επιλογές χωρίς να πέσω στο Τελωνείο ή να αναβάλω την αγορά αφού δεν υπάρχει (Priority Line).

Ευχαριστώ, εκ των προτέρων.

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Γεια σου Σωτήρη,
Στη λίστα με τις μεθόδους αποστολής του Geekbuying βλέπουμε πως υπάρχει ειδική ενότητα Priority, και τα περισσότερα κινέζικα e-shop χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη για τον συγκεκριμένο τύπο αποστολής που παρακάμπτει το τελωνείο.
Είναι πιθανό λοιπόν στο συγκεκριμένο προϊόν που σε ενδιαφέρει να μην υπάρχει κάποια μέθοδος αποστολής που να παρακάμπτει 100% το τελωνείο. Αν θέλεις να το ρισκάρεις, σίγουρα η EMS είναι καλύτερη επιλογή σαν τρόπος αποστολής από την DHL.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ απάντησε πριν 6 έτη

Σ΄ ευχαριστώ Άγγελε για την απάντησή σου, θα ήθελα επίσης από την εμπειρία σου να μου διευκρινήσεις την επίπτωση/αποτέλεσμα που θα είχα αν επέλεγα το τικ [˅] στο Dropshipping για το οποίο η GeekBuing το έχει στο αρχικό βήμα της παραγγελίας (Shopping Cart) και το θέτει με τίτλο ( Removes GeekBuing logo from package ) και με το ακόλουθο κείμενο :
(It’s mainly for our drop-shipping customers. When you choose this service, we will remove GeekBuying logo from package, your customers or friends will not get to know GeekBying. Do not add this service if you’re unsure what it is)
Μήπως, είναι τρόπος αποφυγής Τελωνείου  ;

Πληροφοριακά, μετά το ( Proceed to checkout ) και διαλέγοντας τρόπο αποστολής του Laptop το  (EMS ), γίνεται επιπλέον χρέωση των ( 46, 48 ) ευρώ.
Μήπως το συνολικό ποσό των (85,02+46,48 =131,50 ) ευρώ + τυχόν Τελωνείο είναι πλέον υπερβολικό για το Laptop  (T-bao Tbook X7 14.1" Notebook Windows 10 Intel Cherry Trail Z8350 2GB RAM 32GB ROM Quad Core 1.83GHz – Silver ) για μια απλή χρήση, Surfing στο internet ;

Σ΄ευχαριστώ και πάλι..

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Το μόνο που αλλάζει είναι πως δεν έχει το λογότυπο του καταστήματος, δεν επηρεάζει τίποτα όσον αφορά το τελωνείο.
Δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι η μέση χρέωση τελωνείου για laptop. Τα κινητά, για παράδειγμα, συνήθως έχουν 39 ευρώ επιπλέον έξοδα. Αν υποθέσουμε αυτό το κόστος, βγαίνει γύρω στα 170 ευρώ.
Με 155,75 ευρώ, που συμπεριλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής με Priority Line, παίρνεις αυτό, που έχει τον ίδιο επεξεργαστή και 4GB RAM. Για εμένα, είναι καλύτερη αγορά.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Άγγελε, ευχαριστώ που ασχολήθηκες και επίλυσες και τις τελευταίες απορίες μου σχετικά με την αγορά προϊόντος από Κίνα .
Εύχομαι καλή συνέχεια…