Γιώργος Μιχαηλίδης ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω το πληκτρολόγιο LOGITECH G910 Orion Spectrum, αλλά επειδή δεν μπορώ να το βρω στα 4 κινέζικα eshop που ξέρουμε, σκέφτομαι το amazon που λέει (free shipping): https://www.amazon.com/Logitech-Spectrum-Mechanical-Keyboard-920-008012/dp/B01GAONOAC/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1513892620&sr=1-1&keywords=LOGITECH+G910+Orion+Spectrum
To amazon έχει έξοδα τελωνείου;

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,
Το Amazon.com πολύ σπάνια στέλνει ηλεκτρονικά στην Ελλάδα. Πάντως πριν κάνεις την παραγγελία ενημερώνει αν μπορεί να το στείλει ή όχι.
Στη Γαλλία που είχα παραγγείλει μια ψύκτρα, τα έξοδα εκτελωνισμού τα πλήρωσα κατά την παραγγελία, δεν είχα να πληρώσω κάτι επιπλέον με την παραλαβή.
Έχε επίσης υπ' όψιν πως οι τιμές στο Amazon.com φαίνονται πολύ φθηνές γιατί στις ΗΠΑ οι τιμές αναγράφονται χωρίς το φόρο της κάθε πολιτείας, οπότε πάντα υπάρχει κάποιο ποσοστό επιπλέον σε κάθε τιμή. Και αντίστοιχα υπάρχουν φόροι και δασμοί για εισαγωγή στην Ευρώπη.

Γιώργος Μιχαηλίδης απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Άγγελε και ευχαριστώ για την απάντηση.
Το Αγγλικό, το Γερμανικό, το Γαλλικό και το Ιταλικό Amazon τι είναι; Είναι αποθήκες του Αμερικάνικου Amazon.com στην Ευρώπη, όπως έχει το Gearbest;
Ευχαριστώ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,
Είναι το ευρωπαϊκό κομμάτι του amazon. Στις αγορές εντός Ευρώπης δεν θα υπάρχει και τελωνείο σε αντίθεση με το αμερικάνικο amazon.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δεν είναι αποθήκες, είναι ολόκληρες θυγατρικές επιχειρήσεις, με διαφορετικό κατάλογο προϊόντων.
Κάποια προϊόντα τα στέλνουν στην Ελλάδα, αλλά όχι όλα, και αν υπολογίσεις και τα αυξημένα μεταφορικά, σπανίως θα πετύχεις ιδιαίτερα χαμηλότερες τιμές.
Συν ότι σε περίπτωση που χρειαστείς κάτι εντός της εγγύησης, θα πρέπει να ταχυδρομήσεις το προϊόν στην ευρωπαϊκή χώρα από την οποία το πήρες.