Στρατης Χαραλαμπης ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας. Χθες πραγματοποίησα μια αγορά περί τα 500€ από το amazon.de. Εν ολίγοις η αγορά δεν ολοκληρώθηκε και η amazon ζητούσε πιστοποιητικά ότι είναι δική μου η κάρτα . Επικοινώνησα με την eurobank και μου είπαν ότι δεν είναι δικό τους το πρόβλημα . Η αμαζον μόλις ξαναμπήκα μου ζητούσε αποδεικτικά statements τα έστειλα και μετά έβγαζε αυτό που θα σας επισυναψω. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Στράτο

Το συγκεκριμένο μήνυμα λέει ότι εξετάζουν τα έγγραφα που έστειλες, οπότε προς το παρόν δεν απαιτείται να κάνεις κάτι επιπλέον. Απλά περιμένεις.

Στρατης Χαραλαμπης απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Γιώργο . Προφανώς τα statements μέσω της eurobank δεν τους έκαναν για να ταυτοποιήσουν τον λογαριασμό μου. Όποτε είμαι πάλι στο αρχικό στάδιο που πρέπει να στείλω έγγραφα ξανά. Και μου ζητάνε τα παρακάτω

Attaching a billing statement

The following information must be clearly displayed on the statement:

  1. Your name and billing address
  2. Phone number (if included in your billing statement)
  3. Last 4 digits of the card or account number

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Έκανα κάποιες δοκιμές στην Alpha bank που έχω εγώ, αλλά δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο statement που να αναφέρει όλα αυτά τα στοιχεία μαζί.

Καλό είναι να ρωτήσεις μήπως η τράπεζα σου μπορεί να βγάλει κάποιου είδους βεβαιώση ότι η συγκεκριμένη κάρτα ανήκει σε εσένα.

Deleted User απάντησε πριν 2 έτη

Οπότε τώρα ζητούν ένα χαρτί με τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού σου ,συμπεριλαμβανομένων ονοματεπώνυμο ,διεύθυνση κατοικίας(νομίζω) και τα 4 τελευταία ψηφία της κάρτας σου ή του αριθμού λογαριασμού. Και καλό είναι το ονοματεπώνυμο στην κάρτα να είναι το ίδιο με αυτό στο Amazon λογαριασμό σου. Να μήν υπάρχουν δηλ διαφορές στους χαρακτήρες των γραμμάτων.
 
Το τηλέφωνο είναι προαιρετικό όπως λένε στο μήνυμα.  Μάλλον πλέον κάνουν ελέγχους που δεν έφτιαχναν κάποτε.   Εγώ πριν 2 χρόνια που αγόρασα από το Αγγλικό όμως ,με prepaid πλήρωσα και δε μου ήρθε τέτοιο μήνυμα.
Και δεν είχα βάλει το αληθινό μου όνομα στο Amazon λογαριασμό.Φαντάσου...Όλα πήγαν καλά τότε.

Στρατης Χαραλαμπης απάντησε πριν 2 έτη

Τους έχω στείλει τα statements με τις τελευταίες κινήσεις που φαίνεται και τα 4 τελευταία ψηφία της κάρτας . Έστειλα επίσης την κάρτα σε φωτογραφία να φαίνεται ονοματεπώνυμο και τα 4 τελευταία ψηφία. Έστειλα και τον αριθμό λογαριασμού. Μετά δεν ξέρω τι άλλο θέλουν . 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Λογικά για κάποιον λόγο η κάρτα θεωρήθηκε ύποπτη και γι αυτό ζητάνε επιπλέον στοιχεία.
Το πιο πιθανό είναι πως τη Γερμανία υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χαρτί γιατί αυτόν τον σκοπό, το οποίο στην Ελλάδα δεν το έχουμε, και γι αυτό έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα.