Κώστας Κατσάνος ρώτησε πριν 6 έτη

Την καλησπέρα μου σε όλους.
Παρήγγειλα μια οθόνη κινητού στις 8 Νοεμβρίου από Ισπανία ( item location : Madrid ) έτσι ώστε να γλυτώσω έξοδα εκτελωνισμού και λοιπούς δασμούς. Στο ιστορικό των παραγγελιών μου αναγράφει ότι η οθόνη εστάλη ( This item has been shipped ). Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που δεν αναγραφόταν εκτιμώμενος χρόνος άφιξης ( Estimated delivery ). Οπότε λέω ας στείλω ένα μνμ στον Ισπανό πωλητή ( πριν καμιά ώρα ). 
Ο Ισπανός πωλητής μου απάντησε σχεδόν άμεσα, δίνοντας μου το tracking number ( το οποίο δεν υπήρχε στην Purchase History ), οπότε το επικολλώ στο 17Track και παθαίνω εγκεφαλικό: Δείχνει ότι το πακέτο εστάλη από ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ με προορισμό Ελλάδα. Και είμαι σε φάση που κολλάει το Χονγκ Κονγκ;;; 
Στέλνω αμέσως καινούριο μνμ στον Ισπανό ( αξιόπιστος πωλητής με πολύ καλή βαθμολογία ), ρωτώντας τι γίνεται και μου απαντά με ένα κατεβατό στα ισπανικά, από τα οποία δεν καταλαβαίνω τίποτα! ( Το ισπανικό "σεντόνι", είναι διαθέσιμο άμα θέλετε να σας το στείλω ).
Αυτό που δεν ξέρω είναι: Το δέμα από Χονγκ Κονγκ θα πάει Ισπανία, και από εκεί θα σταλεί Ελλάδα, αλλά με χώρα προέλευσης την Ισπανία ( άρα γλυτώνω τελωνείο ); Θα έρθει απευθείας Ελλάδα οπότε θα φάω τον εκτελωνισμό και τους λοιπούς δασμούς στην μάπα; 
Ο Ισπανός είναι κάτι σαν μεσάζοντας ενός κινέζικου καταστήματος, και η παραπάνω διαδικασία είναι κάτι που συνηθίζεται; Δεν είναι ψευδές στοιχείο το γεγονός ότι αναγράφει item location: Madrid, Spain αλλά τελικά στέλνεται από Χονγκ Κονγκ; 
Εγώ , στο φινάλε , τι να κάνω;

4 Απαντήσεις

george turbos απάντησε πριν 6 έτη

τριγωνικη πωληση. απαντησες μονος σου οτι κατευθειαν θα ερθει απο εκει προς ελλαδα. ισπανια γιατι να παει για βολτα? ο πωλητης δεν ειναι ο αποστολεας του προιοντος... το τελωνειο κορωνα γραμματα οπως παντα. πιθανον οχι για την περιπτωση σου.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Κώστα, τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφει ο @Turbos. Περίμενε μέχρι να έρθουν και εάν σου ζητούσουν επιπλέον χρήματα για τελωνείο επικοινώνησε με τον πωλητή.

Κώστας Κατσάνος απάντησε πριν 6 έτη

Στέλνω για να ενημερώσω:
Στην επικοινωνία μου με τον Ισπανό πωλητή, μου διευκρίνισε ότι όπως έλεγε και στην περιγραφή του προϊόντος στην σελίδα του Ebay ( η οποία περιγραφή ήταν στα Ισπανικά...), αν το προϊόν δεν υπάρχει στην αποθήκη του καταστήματός του, η παραγγελία θα σταλεί από τον προμηθευτή του ( ο οποίος είναι στο Χονγκ Κονγκ κάτι που δεν το ανέγραφε στην περιγραφή του... ), όπως και έγινε τελικά.
Παρέλαβα σήμερα την οθόνη, χωρίς να πληρώσω έξοδα τελωνείου. Δεν ξέρω γιατί,  αλλά δεν με χάλασε καθόλου!
Την επόμενη φορά όμως που θα θελήσω να παραγγείλω κάτι άλλο, πρέπει να επικοινωνήσω πρώτα με τον "Ευρωπαίο" πωλητή και να τον ρωτήσω αν το προϊόν βρίσκεται όντως στο κατάστημά του ή θα το ζητήσει από τον προμηθευτή του ο οποίος μπορεί να βρίσκεται Ασία; Ρωτάω , γιατί όσο να ναι , ο εκτιμώμενος χρόνος άφιξης από χώρα της Ε.Ε θα είναι μικρότερος. 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ωραία Κωνσταντίνε, ίσως να την γλίτωσες λόγο μικρού μεγέθους..