Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΑγορά εκτυπωτή laser ή inkjet;
xristos zimiliagko ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα σας!Χρειάζομαι έναν εκτυπωτή για την σχολή μου.Θα πρέπει να εκτυπώνω γύρω στις 50 διαφάνειες κάθε εβδομάδα.. συνολικά μέχρι το 2020 θα χρειαστώ γύρω στις 500 σελίδες, τις χρειάζομαι για τις εξετάσεις (μετά πολύ πιθανόν να μείνει άχρηστος). Είδα ο φθηνότερος inkjet είναι στα 30 ευρώ (ο HP DeskJet 2130 AiO ή  ο HP DeskJet 2620 All-in-One) , ενώ ο φθηνότερος laser είναι στα 55 ευρώ ( HP LaserJet Pro M15a )..τι αξίζει περισσότερο ;Δεν ξέρω τι παίζει με τα μελάνια ,γιατί διάβασα είναι ακριβά..

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Χρήστο

Οι laser εκτυπωτές έχουν χαμηλότερο κόστος μακροχρόνια, καθώς τα τονερ είναι συνήθως πιο οικονομικά από τα μελάνια. Ωστόσο, είναι πιο ακριβοί στην αρχική αγορά.

Οι inkjet είναι πιο οικονομικοί στην αγορά, αλλά τα μελάνια τους κοστίζουν περισσότερο. Βέβαια, ανάλογα τον κωδικό οι τιμές στα μελάνια αλλάζουν σημαντικά. Καλό είναι να κοιτάξεις για συγκεκριμένα μοντέλα.

Αν σε ενδιαφέρει να εκτυπώνεις εικόνες σε καλή ποιότητα, προτίμησε inkjet. Αν σε ενδιαφέρει να τυπώνεις αποκλειστικά κείμενα, προτίμησε laser.

xristos zimiliagko απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Το χρειάζομαι αποκλειστικά για κείμενα.όπως ανάφερα ,για laser είδα τον HP LaserJet Pro M15a(τον ποιό φθηνό που βρήκα) .. να φανταστώ θα τον πληρώσω και θα μου κρατήσει για 1000 σελίδες μπρος-πίσω , σωστά ; Μετά ένα toner ξέρετε περίπου πόσο θα με κοστίσει ; Είδα κάποια στα 12 ευρώ και κάποια στα 25 ευρώ , δεν ξέρω αν έχουν διαφορές γιατί διάβασα ότι αλλό συμβατά και άλλο αυθεντικά..

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

1000 σελίδες δεν είναι υπερβολικά μεγάλο νούμερο. Από άποψη διάρκειας ζωής θα σε καλύψουν οι περισσότεροι εκτυπωτές.

Στο eshop βλέπω πως το αυθεντικό toner κοστίζει 49€ και το μη αυθεντικό 40€. Δεν βρήκα toner για τον συγκεκριμένο εκτυπωτή στην τιμή που αναφέρεις.

xristos zimiliagko απάντησε πριν 5 έτη

Οκ ,σας ευχαριστώ πολύ!