Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά εξαρτημάτων για σταθέρο υπολογιστή
George Punch ρώτησε πριν 5 έτη

Λοιπόν ..χάλασε η μητρική μου(ή ακόμα χειρότερα μάλλον την χάλασα και πήρε με την σειρά της την GPU και την onboard κάρτα ήχου) και θα ήθελα να φτιάξω τον σταθερό μου με όσο το δυνατό λιγότερα χρήματα . Έχω τον i5-6500 και η μητρική υποστηρίζει ddr3 . Ύπαρχει περίπτωση να βρω μητρική που να υποστηρίζει ddr3 ή είναι outdated? Επίσης είχα την xfx 270x για GPU οπότε θα ήθελα κατι στο ίδιο επίπεδο τουλάχιστον.Οπότε αύτα που χρειάζομαι ειναι Μητρική,πιθανόν RAM και GPU γιατί όλα τα άλλα υπάρχουν.Ακόμα καλυτερα, θα ηταν πιο οικονομικο αν επαιρνα καρτα ηχου και καρτα γραφικων μονο? Έχει ελπιδα η μητρικη η την εκανα ευαλωτη?. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Η μητρική είναι πιο πολύπλοκη από την κάρτα γραφικών, και ένα πρόβλημα που επηρέασε την κάρτα είναι εξαιρετικά απίθανο να άφησε ανεπηρέαστη τη μητρική. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν δοκιμάσεις με μια άλλη κάρτα γραφικών που να είναι σίγουρα λειτουργική, είναι ουσιαστικά αδύνατον να γνωρίζεις.
Σύμφωνα με την Intel, οι μνήμες DDR3 μπορούν να προξενήσουν ζημιά στους Skylake επεξεργαστές. Αυτός είναι πιθανώς και ο λόγος που ενώ κυκλοφορούν ακόμα αρκετές μητρικές με chipset B250, η πιο οικονομική κατηγορία για Skylake, καμία δεν υποστηρίζει DDR3. Για DDR4 αυτή θα προτείναμε με αυτή τη RAM.
H 270x είναι αρκετά παλιά κάρτα γραφικών, μια 1050 Ti θα την αντικαταστήσει και με το παραπάνω.