Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΑγορά εξωτερικής κάρτας γραφικών για Λαπτοπ
Kiriakos Lazaridis ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα παιδιά,

το ερώτημα που θα θέσω είναι λίγο ασυνήθιστο αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσω. Λοιπόν έχω ένα λάπτοπ asus s551lb με επεξεργαστή i74500U 1.8ghz (turbo 3.1), μνήμη ram 8gb και κάρτα γραφικών GeForce 740M 2gb. Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς αν ο επεξεργαστής είναι καλός, φίλος ψαγμένος μου έχει πει πως τα μοντέλα της Intel που τελειώνουν σε U δεν έχουν και τις καλύτερες αποδόσεις γιατί είναι φτηνοί και έτσι τους βάζουν πιο εύκολα στα λάπτοπ οι περισσότερες εταιρείες. Θέλω να ξέρω αν αξίζει ο επεξεργαστής αυτός γιατί όπως ανέφερα στον τίτλο σκέφτομαι να πάρω αυτό το εξωτερικό dock για να βάλω κάρτα γραφικών PC http://www.banggood.com/Mini-PCI-E-Version-V8_0-EXP-GDC-Beast-Laptop-External-Independent-Video-Card-Dock-p-1011222.html . Λοιπόν αν ο επεξεργαστής κάνει για gaming τι κάρτα γραφικών θα μπορούσα να βάλω, νομίζω Nvidia ταιριάζει με intel επεξεργαστή καλύτερα. Τι μοντέλο τιμές και τα σχετικά θα μπορούσα να βάλω από το minimum μέχρι value for money. Πιο πολλά δεν θα θελα να δώσω γιατί ήδη το dock κάνει 45 ευρώ...
Ευχαριστώ :) 

8 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Το θέμα με τους επεξεργαστές της σειράς U δεν είναι πως είναι φθηνοί, είναι πως είναι σχεδιασμένοι για χαμηλότερη κατανάλωση και άρα χαμηλότερη θερμότητα και μεγαλύτερη διάρκεια στη μπαταρία. Αυτός είναι ο λόγος που τους βάζουν οι εταιρείες στα laptop.

Ο i7 4500 γενικά θα σε καλύψει, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες κάρτες γραφικών θα είναι συμβατές με το συγκεκριμένο Dock, γιατί υπάρχουν απρόβλεπτες ασυμβατότητες.

Δεν γνωρίζουμε καν αν το laptop σου έχει ελεύθερη θύρα Mini PCI-E για να συνδέσεις το dock, και αν έχει σίγουρα δεν είναι εξωτερική, που σημαίνει πως θα πρέπει με κάποιο τρόπο να έχεις μισάνοιχτο το σασί του laptop για να είναι συνδεδεμένο το dock, και θα είναι πολύ δύσκολη η μετακίνηση του όλου υπολογιστή.

Συν ότι θα πρέπει να έχεις και ένα εξωτερικό τροφοδοτικό για την κάρτα γραφικών, και πιθανώς να κάνεις πατέντα για να ξεκινάει - καθώς δεν θα έχει κουμπί, όπως σε ένα κανονικό tower.

Μέχρι να βγει κάποια στάνταρ εξωτερική θύρα για laptop που να δέχεται τέτοια dock και να έχει γίνει πρόβλεψη για την τροφοδοσία, δεν αξίζουν σαν αγορά.

Kiriakos Lazaridis απάντησε πριν 8 έτη

https://www.youtube.com/watch?v=bP_8EYQ-2RA

Έχει το λάπτοπ μου 2 mini pci express η μια είναι για την κάρτα wifi και η άλλη θεωρητικά για να βάλεις έναν ssd 8gb μου είχαν πει να λειτουργεί σαν cache. Κοίτα η αλήθεια είναι πως δεν με πειράζει αν είναι ανοιχτό ή μισάνοιχτο το σασί αυτό είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει. Το θέμα μου είναι να έχω ένα λειτουργικό σύστημα για gaming. Δυστυχώς το λάπτοπ μου δεν έχει usb type C έτσι ώστε να μπορεί να υποστηρίξει στο μέλλον τις επερχόμενες εξωτερικές κάρτες. Άρα η μόνη λύση είναι να γίνει με αυτό το σύστημα. Και με την τροφοδοσία πιστεύω θα βρεθεί η λύση. Έχει εδώ μια λίστα με προτεινόμενες GPU. http://imgur.com/5H9AEHX Επίσης αν πάρω κάρτα γραφικών για gaming θα ήθελα να την έχω και για μελλοντική χρήση σε κάποιο σταθερό σύστημα ένα σμπάρο δυό τριγώνια που λένε. Αν αφήσουμε λοιπόν στην άκρη όλα τα κακά και εστιάσουμε στο ότι ο επεξεργαστής είναι καλός η μνήμη ram οκ και το σύστημα μου υποστηρίζει αυτό το dock σε ποιες κάρτες θα μπορούσαμε να καταλήξουμε με μια έμπειρη έτσι άποψη από εσάς που γνωρίζετε :) ?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Ο επεξεργαστής του laptop έχει επιδόσεις περίπου στο επίπεδο i3 για desktop, οπότε μέχρι R9 380 θα σου πρότεινα, και αυτό το τροφοδοτικό.

Kiriakos Lazaridis απάντησε πριν 8 έτη

Εγώ θα ήθελα να παίζω παιχνίδια με υψηλά γραφικά και κυρίως των τελευταίων χρόνων όπως battlefield 4 ή tom clancys the division. Όταν εννοείς μέχρι την R9 εννοείς και ίσως και πιο κάτω μοντέλα της AMD όπως R7 ας πούμε? Και από nvidia έχεις κάποια κατά νου? Η 750ti θα έκανε για να παίζω τέτοια παιχνίδια και επίσης τα 2gb είναι καλά, μήπως και με 1gb κάνει δουλειά αν και δεν νομίζω αλλά ρωτάω...

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Εφόσον θέλεις υψηλά γραφικά σε απαιτητικά παιχνίδια, καμία κάρτα μικρότερη από την R9 380 δεν θα σε καλύψει, πόσο μάλλον οι μέτριες R7 και 750ti.

Αφού μπαίνεις σε τόσο κόπο, πάρε μια καλή κάρτα γραφικών εξ' αρχής, αλλιώς δεν αξίζει.

Zorz Kapa απάντησε πριν 8 έτη

Φίλε έχω παραγγείλει και αναμένω ένα παρεμφερές μοντέλο. Τελικά  δούλεψε  στη περίπτωσή σου; Τι κάρτα αγόρασες; 

Kiriakos Lazaridis απάντησε πριν 8 έτη

Κοίτα λόγω οικονομικών δεν έχω προβεί ακόμα στην αγορά. Έστειλα και στην banggood και μου παν πως δεν είναι συμβατό το λάπτοπ μου με τον αντάπτορα αυτόν επομένως δεν είμαι 100% σίγουρος αν θα τον πάρω και μετά να πάρω και κάρτα γραφικών. Ακόμα βολεύομαι με την 740M του λάπτοπ. Αλλά αν το κάνω σίγουρα θα γράψω εδώ να μοιραστώ την εμπειρία μου! Αν σου πετύχει στείλε να δω :D Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον :)

Zorz Kapa απάντησε πριν 8 έτη

Έγινε. Βεβαίως θα ενημερώσω, έχω αναρτήσει δική μου σχετική ερώτηση στο Pc steps, με το δικο σου τιτλο + V2! 
Περίεργο αυτό που σου είπαν πάντως. Το Laptop σου έχει τη κάρτα δικτύου AzureWave AW-NB126H, η οποία είναι Half Mini PCI-Express, ακριβώς στις προδιαγραφές του dock που αγόρασες. Εγώ δεν ρώτησα καν, άλλωστε και Turbo X να πω οτι εχω, δεν θα καταλαβουν :) 
Πάντως, από αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής, δεν έχει νόημα να αγοράσω πολύ  ισχυρή και ακριβή κάρτα γραφικών, αφού σε 1.0Χ PCI-E θα συνδεθεί. 
Έχω το πλεονέκτημα ότι θα δοκιμάσω δωρεάν αν δουλεύει με τη κάρτα και το τροφοδοτικό του μπατζανακη μου...την R9 270, που την προτιμουν πολλοί στο εξωτερικό για αυτή τη δουλειά, επειδή έχει χαμηλή κατανάλωση και παρότι είναι διετίας, υψηλές σχετικά επιδόσεις. 
Κάτι τόσο εξόφθαλμα απλό τεχνολογικά (υποστήριξη εξωτερικής κάρτας γραφικών), θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια...