Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑγορά Εξωτερικού Σκληρού Δίσκου ΗDD
Stelios Fala ρώτησε πριν 3 έτη

Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου χωρητικότητας 1 ~ 2  TB. Η χρήση του θα 'ναι σαν back up αρχείων, χωρίς να είναι συχνή η μεταφορά του. Οπότε μιλάμε ξεκάθαρα για HDD και όχι για SSD . Αν σε κάποιο σημείο κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με. Γνωρίζω ότι οι δίσκοι 2.5'' είναι πιο εύχρηστοι για συχνή μετακίνηση και πως η τροφοδοσία τους είναι μέσω θύρας USB. Από την άλλη οι 3.5'' είναι πιο <<σταθεροί>> και πως χρειάζονται εξωτερική τροφοδοσία. Από τη στιγμή όπως προανέφερα θα 'ναι <<σταθερός>> στρέφομαι κατευθείαν σε σκληρό 3.5'' αλλά δεν κατάλαβα τον τρόπο τροφοδοσίας του. Δηλαδή θα υπάρχει μέσα στο κουτί ήδη πρίζα που θα συνδέεται στο ρεύμα ή πρέπει να αγοράσω κάποιο πρόσθετο εξάρτημα που δεν θα συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία;; Θα ήθελα να μου πείτε μερικά πράγματαπανω σε αυτό το θέμα άλλα και αν έχετενα μου προτείνετε κάποιον συγκεκριμένο. Ο υπολογιστής μου διαθέτει θύρες USB 2.0  και όχι 3.0 

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Στέλιο

Από τη στιγμή που σε ενδιαφέρει η μεταφορά (έστω σπάνια), δεν βλέπω λόγο να πας σε 3.5 δίσκο.

Αν είναι να πας σε τέτοια μεγέθη, παίρνεις έναν εσωτερικό δίσκο καλύτερης ποιότητας στα ίδια χρήματα και τον συνδυάζεις με μια θήκη που τον μετατρέπει σε εξωτερικό.

Η τροφοδοσία εξαρτάται από το μοντέλο, αλλά κάποια μοντέλα με μεγάλες απαιτήσεις σε ενέργεια έχουν κανονικά δικό τους τροφοδοτικό.

Για να προτείνουμε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, πρέπει να μας πεις το budget σου.

Μιας και ο δίσκος θα κρατήσει χρόνια και θα χρησιμοποιείται και σε άλλους υπολογιστές, δεν υπάρχει λόγος να πας σε USB 2.0.

Stelios Fala απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα και σε σένα Γιώργο,
Δεν το γνώριζα ότι ένας εσωτερικός μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα εξωτερικός. Άρα μου προτείνεις να κάνω αυτό και όχι να πάρω εξωτερικό δίσκο. Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι στο μέλλον να φτιάξω ένα άλλο σύστημα που σίγουρα θα έχει USB 3.0. Το budget που έλεγα να διαθέσω είναι γύρω στα 50 ευρώ. Η χωρητικότητα θέλω να είναι από 1 ΤΒ και πάνω.Κοίταξε, αν μου βρεις έναν στα 40 ευρώ χωρητικότητας 1 ΤΒ και έναν στα 3 ΤΒ με 60 θα πάρω αυτόν με τα 3 ΤΒ. Επειδή σε λίγες μέρες είναι Black Friday και θα υπάρχουν εκπτώσεις πιστεύω ότι θα με αυτά τα χρήματα θα πάρω κάτι καλό. Από μάρκα εγώ έχω Seagate εδώ και 8 χρόνια και νομίζω ότι είναι αρκετά αξιόπιστoς.  

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Σε αυτά τα χρήματα οι Western Digital Mypassport είναι πολύ καλή επιλογή και διαθέτουν εκδόσεις με διάφορες χωρητικότητες, όπως ο WDBYVG0010BBK στα 1 TB. Το θετικό της συγκεκριμένης σειράς είναι η ενσωματωμένη δυνατότητα κρυπτογράφησης.

Stelios Fala απάντησε πριν 3 έτη

Σ' ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου Γιώργο!!