Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑγορά εξωτερικού σκληρού δίσκου 3ΤΒ
Sakis077 ρώτησε πριν 7 έτη

Ψάχνοντας βρήκα ότι υπάρχουν δυο δυνατότητες για αγορά εξωτερικού σκληρού δίσκου, αυτοί που είναι έτοιμοι και αυτοί που τους φτιάχνεις εσύ βάζοντας τους σε μια ξεχωριστή θήκη. Έχω ακούσει πολλές απόψεις που ισχυρίζονται ότι είναι καλύτερα να συναρμολογήσεις τον εξωτερικό σκληρό δίσκο και όχι οι ''έτοιμοι" που υπάρχουν στην αγορά. Ποια είναι η άποψη σας αξίζει μια τέτοια αγορά ποια πλεονεκτήματα και ποια μειονεκτήματα έχει..;;;;;

23 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, θεωρητικά το να φτιάξεις εσύ τον δίσκο που θέλεις ίσως να είναι καλύτερο από τη στιγμή που θα διαλέξεις εσύ τον δίσκο της επιλογής σου με βάση κάποια κριτήρια. Οι έτοιμοι δίσκοι συνήθως δεν μας δίνουν αρκετές πληροφορίες για το πιο μοντέλο πραγματικά διαθέτουν και συνήθως είναι εξοπλισμένοι με φθηνότερες επιλογές. Συνήθως όμως το να φτιάξεις εσύ το δίσκο σου είναι ακριβότερη επιλογή.

Sakis077 απάντησε πριν 7 έτη

Είμαι μεταξύ του Seagate Barracuda Desktop HDD 3TB και του WD Red NAS HDD 2TB που δεν είναι έτοιμοι και από τους έτοιμους Seagate Backup Plus Slim 2TB και WD Elements Desktop 3TB Μαύρο. Ποιόν μου προτείνετε να πάρω και γιατί..;;;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις δίσκο ειδικά για NAS, αυτοί οι δίσκοι είναι σχεδιασμένοι για περιβάλλοντα με συνεχείς εγγραφές, για παράδειγμα σε καταγραφικά βίντεο.
Για απλή οικιακή χρήση, όσο τακτικά backup και αν κάνεις, δεν θα έχεις κάποιο σπουδαίο πλεονέκτημα.
Επίσης, αν δεν σκοπεύεις να πάρεις κάποια θήκη που να δέχεται πολλαπλούς δίσκους και να υποστηρίζει RAID, ένας επώνυμος εξωτερικός είναι αρκετά καλή επιλογή, δεν βλέπω όφελος στο να πάρεις δίσκο και ξεχωριστή θήκη για 1 δίσκο.
Πιστεύω ο WD Elements Desktop 3TB θα σε καλύψει πλήρως

Sakis077 απάντησε πριν 7 έτη

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου που μου ξεμπέρδεψε τις απορίες που είχα.!! Κάτι ακόμα αν μπορείς να μου απαντήσεις ο WD Elements Desktop 3TB είναι εύκολος στη μεταφορά και αν υπάρχει παρόμοιος εξωτερικός σκληρός της Seagate στα 3TB που να είναι το ίδιο καλός..;;;

Sakis077 απάντησε πριν 7 έτη

Και κάτι που ξέχασα να ρωτήσω ο WD Elements Desktop 3TB κάνει πολύ θόρυβο..;;;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Γενικά δεν συνιστούμε την τακτική μεταφορά σε σκληρούς δίσκους, ειδικά σε τέτοια μεγέθη. Μια φορά να σου πέσει, μπορεί να χάσεις οριστικά όλα τα δεδομένα που περιέχει.
Στις επιχειρήσεις που συνεργαζόμαστε, υπάρχει αυτός ο Seagate. Εφόσον δεν έχουμε τρέξει εκτεταμένα benchmark στους δύο δίσκους, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ποιος είναι ο καλύτερος. Σαν τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ισότιμοι.
Δεν έχουμε πληροφόρηση για το επίπεδο θορύβου.

Sakis077 απάντησε πριν 7 έτη

Σε ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση σου.!!! Ο Seagate δείχνει καλός από το λίγο που τον έψαξα ένα όμως με προβλημάτισε κάποια site του δίνουν 1 χρόνο εγγύηση και άλλα 2 γιατί συμβαίνει αυτό..;;;

Sakis077 απάντησε πριν 7 έτη

Θα ήθελα την άποψη σου αν αξίζει τα λεφτά του ο Seagate Backup Plus Hub Desktop 4TB..;;;;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αυτή τη στιγμή οι δίσκοι των 3TB είναι αυτοί που συμφέρουν περισσότερο, καθώς έχουν το χαμηλότερο κόστος ανά gigabyte. Βέβαια, αν έχεις 4TB δεδομένα ή αν σκοπεύεις σύντομα να φτάσεις σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να κινηθείς ανάλογα.
Όσον αφορά την εγγύηση, εξαρτάται από τον προμηθευτή. Κάποια site φέρνουν δίσκους από την αντιπροσωπεία, άλλα κάνουν παραεισαγωγή από το εξωτερικό. Αυτό μπορεί να εξηγήσει διαφορές στην εγγύηση.

Sakis077 απάντησε πριν 7 έτη

Δεν έχω τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων ώστε να χρειαστώ 4TB άμεσα. Το ρώτησα μόνο και μόνο αν αξίζει η αγορά του συγκεκριμένου δίσκου σαν επένδυση και για το μέλλον. Όσον αφορά την εγγύηση είσαι κατατοπιστικότατος και πάλι και σε ευχαριστώ γιατί μου λύθηκε η απορία..!!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Με δεδομένο πως μετά τα 5 χρόνια αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες να χαλάσει ένας δίσκος, κανένας δίσκος δεν είναι επένδυση για το μέλλον. Πάρε έναν που να σε εξυπηρετεί για τα επόμενα 3-4 χρόνια, και αγοράζεις μετά άλλον.

Sakis077 απάντησε πριν 7 έτη

Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου και θα προσπαθήσω να προβλέψω για να με εξυπηρετήσει τα επόμενα 3-4 χρόνια ώστε να μη χρειαστώ ξανά άλλον..!!!

Sakis077 απάντησε πριν 7 έτη

Ψάχνοντας για τον ο Seagate Backup Plus Hub Desktop 4TB είδα ότι έχει καποια προβλήματα με την υποδοχή USB και μερικές φορές δεν δουλεύει σε usb 3.0. Τι άποψη έχεις για αυτό το δίσκο..;;;;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Όταν λες πως είδες, εννοείς σε κάποια έγκυρη πηγή, ή σε κάποιο τυχαίο σχόλιο που έγραψε κάπου κάποιος? Γιατί ένα τυχαίο σχόλιο με κανένα τρόπο δεν είναι στατιστικώς σημαντικό.
Πραγματικά το παραπαιδεύεις το πράγμα. Δεν πρόκειται να δεις καμία αξιοσημείωτη διαφορά ανάμεσα σε διαφορετικούς δίσκους.

Sakis077 απάντησε πριν 7 έτη

Tο site www.cnet.com αναφέρει στο Review για το συγκεκριμένο μοντέλο ότι ο διανομέας usb hub δεν λειτουργεί πάντα όταν η μονάδα είναι συνδεδεμένη σε μια θύρα usb 2.0. για να το λέει κάτι θα ξέρει τι να πώ..!!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Όταν λες "έχει καποια προβλήματα με την υποδοχή USB και μερικές φορές δεν δουλεύει σε usb 3.0" δείχνεις πως δεν έχεις καταλάβει σε κανένα βαθμό ποιο είναι το πρόβλημα, γιατί τίποτα από αυτή τη φράση δεν ισχύει.
Αν διαβάσεις προσεκτικότερα το review, θα δεις πως:

  1. σε θύρα USB 3.0 λειτουργούν όλα ακριβώς όπως πρέπει, δηλαδή το αντίθετο από αυτό που αναφέρεις
  2. Καμιά φορά και σε έναν υπολογιστή που το δοκίμασε ο συντάκτης σε θύρα USB 2.0, ο δίσκος λειτουργούσε κανονικά, αλλά οι έξτρα θύρες που είχε πάνω για να συνδέσεις άλλες συσκευές δεν λειτουργούσαν. Που δεν υπάρχει τρόπος να ξέρεις αν έφταιγε ο υπολογιστής ή αν απλά έπεσε σε ένα ελαττωματικό κομμάτι.


Η έρευνα χωρίς να κατανοούμε ακριβώς το τι διαβάζουμε, δεν έχει καμία αξία, το αντίθετο.
Επίσης, το 99% των δίσκων δεν έχουν έξτρα θύρες USB, και άρα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο σύγκρισης ως προς αυτό το χαρακτηριστικό.

Sakis077 απάντησε πριν 7 έτη

Σε ευχαριστώ που μπήκες στο κόπο να βρείς και να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο Review και να το κάνεις ποιο κατανοητό και σωστό. Θεωρείς ότι έξτρα θύρες USB που έχει το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα τελικά..;;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Οι σύγχρονοι υπολογιστές έχουν τόσες πολλές θύρες USB, που είναι σχεδόν αδύνατον να τις εξαντλήσεις.
Τώρα τι να πω, αν έχεις τόσες συσκευές που ξεμένεις από θύρες, ε, είναι μια λύση.

Sakis077 απάντησε πριν 7 έτη

Προφανώς και δεν θα αγοράσω σκληρό δίσκο για τις πολλές θύρες USB που έχει...!!! Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο για το συγκεκριμένο δίσκο το ότι δεν έχει εξωτερική τροφοδοσία ρεύματος αυτό είναι καλό ή κακό σε σύγκριση με τους άλλους στο μέγεθος αυτό...;;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Σάκη ο Seagate Backup Plus Hub διαθέτει εξωτερική τροφοδοσία όπως είναι αναμενόμενο. 
https://www.youtube.com/watch?v=fh6yT_0CmvU

Sakis077 απάντησε πριν 7 έτη

Στο μαγαζί λέει ότι δεν έχει εξωτερική παροχή ρεύματος τι άλλο μπορεί να εννοεί..;;;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Έχουν κάνει λάθος, χωρίς τροφοδοσία είναι μόνο οι 2.5'' δίσκοι. 

Sakis077 απάντησε πριν 7 έτη

Λέω και εγώ ο μοναδικός είναι που δεν έχει είναι παράξενο..!!!!