Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑγορά εξωτερικού Σκληρού δίσκου (SSD/HDD) με κανονικά transfer rate
Ευστάθιος Ευσταθιάδης ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας,
Η ερώτηση μου αφορά την αγορά ενός εξωτερικού δίσκου (HDD/SSD) του οποίου η χωρητικότητα θα είναι τουλάχιστον 1TB και πάνω.
Το budget κυμαίνετε από 50€ έως 150€. 
Η χρήση θα είναι συστηματική και θα πρέπει να γίνονται back-up αρχείων που αφορούν δουλειά (προγραμματισμό, αρχεία φωτογραφιών), όπως και αρχεία ταινιών και σειρών.
Θα χρειαστεί να είναι portable. Ή τουλάχιστον να μην θέλω μια τσάντα μόνο για τον σκληρό
Χρειάζομαι κάτι το οποίο, όσο γίνεται, να μην με "κρεμάσει" και να μην καεί ή σταματήσει να λειτουργεί.
Ο λόγος που αναφέρω την προηγούμενη πρόταση είναι γιατί στο "πλαίσιο" 2 αγορών μου, μου έγινε πρόταση για western digital (mypassport) 2TB (τιμή:68€ τότε) ο οποίος μετά από 6 μέρες σταμάτησε να ανταποκρίνεται. Το επέστρεψα και απλά αντικαταστάθηκε. Μετά δοκίμασα να αγοράσω Segate 2,5" expansion portable με 2TB (στα 75€) και κατά την δουλειά/μεταφορά αρχείων, εμφάνισε ένα σφάλμα και δεν ξανά άνοιξε ποτέ. Μετά από έλεγχο έγινε πάλι αντικατάσταση.
Σαν αγορά Νο3 δοκίμασα Samsung SSD T5 (1TB), ο οποίος παρότι βγήκε ελαττωματικός και αντικαταστάθηκε, υπάρχει μεγάλος περιορισμός σε θέμα ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων. Και πιο συγκεκριμένα, παρ' ότι laptop υποστηρίζει  USB 3.1 Gen2 το οποίο το λειτουργικό (windows 10) διαβάζει την θύρα κανονικά, είδα διαφορά από 30mb/s στα 60 με max 80. (Ο παραπάνω δίσκος διαφήμιζε ότι σε USB3.1 Gen 2 έχει maximum transfer rate 540MB/s)
Έτσι, πριν καταλήξω να καλέσω παπά για αγιασμό, αν έχετε κάποια πρόταση για εξωτερικό σκληρό δίσκο (HDD/SSD) όπου να μπορώ να έχω κανονικά transfer rate.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα, το να σου προτείνουμε κάποιο δίσκο που να μην σε “κρεμάσει” και να μην καεί ή σταματήσει να λειτουργεί είναι μεγάλη κουβέντα..όλες τις παραπάνω επιλογές που αναφέρεις θα μπορούσαμε και εμείς να στις προτείνουμε καθώς είναι αξιόλογες επώνυμες λύσεις..μήπως κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα σου ? Τον SSD τον έχεις δοκιμάσει και αλλού? Σε κάθε περίπτωση μπορείς να μετρήσεις σωστά την απόδοση του με ένα τέτοιο εργαλείο. Μία καλή επιλογή πάντως είναι και αυτός.