Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά ερευνητικού λάπτοπ και για εργασία
Άννα Μαρία ρώτησε πριν 3 έτη

Γεια σας,
Θα ξεκινήσω περεταίρω ερευνητικές σπουδές τον Αύγουστο και χρειάζομαι λάπτοπ το οποίο όμως δε θα είναι για έναν απλό φοιτητή, καθώς θα χρειαστώ να υποστηρίζει αρκετές ώρες βίντεο κλήσεων (οποιαδήποτε πλατφόρμα) και να έχει βολική οθόνη με καθαρή ανάλυση καθώς θα το χρειαστώ για τη συγγραφή ερευνητικών εργασιών και περεταίρω ανάλυσης, οπότε θα δουλεύω αρκετά πάνω του.
Επίσης, θα έχω μαθήματα στατιστικής (δε γνωρίζω ακόμα σε ποιο πρόγραμμα, ίσως matlab), οπότε καλό θα ήταν να αντέχει τα διάφορα προγράμματα που θα χρειαστει να δουλέψω πάνω με βάση Ram αλλά και μνήμη. Το να έχει καλή διάρκεια η μπαταρία είναι σίγουρα ένα plus point αλλά δε στηρίζομαι εκεί. Το βάρος δεν με απασχολεί ιδαίτερα, αλλά κάτι που θα ήθελα να προσέξω είναι το power key να μην είναι σε σημείο που μπορεί να πατηθεί κατά την πληκτρολόγηση (true story αλλά αυτό το κοιτάζω και μόνη μου). 
Ελπίζω να μη ζητάω πολλά το να θέλω να κρατήσει περίπου 4 χρόνια με φυσιολογική χρήση. Ενδιαφέρομαι για windows με  Microsoft office και διαδικτυακη περιήγηση ως βασική καθημερινή χρήση.
Ευελπιστώ στα 500-700 Ευρώ, αλλά δεν είμαι αυστηρή ως προς αυτό.
αν δε μπορείτε να μου προτείνετε κάτι μεταξύ αυτού του budget, θα σας ευγνωμονούσα αν μου προτείνατε τι να προσέξω και προς τα που να κατευθυνθώ.

Μια τελευταία ερώτηση: οι σπουδές δε θα είναι στην Ελλάδα, πιστεύετε οτι για την εγγύηση και για τυχόν βλάβες, θα πρέπει να αγοράσω το λάπτοπ απο τη χώρα όπου θα είμαι ή δεν έχει σημασία;

Πείτε μου αν τα specifications σας καλύπτουν ή αν θέλετε κάτι περεταίρω.
Ευχαριστώ πολύ,
Άννα Μαρία

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Άννα Μαρία

Οι απαιτήσεις σου δεν είναι πολύ υψηλές, οπότε ένα μοντέλο με i5 ή Ryzen 5 θα σε καλύψει και είναι εντός του budget σου.

Όσο αφορά τη μνήμη, προτείνω 16GB, αλλά τα περισσότερα μοντέλα σε αυτό το κόστος έχουν 8GB.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε αυτό. Είναι από το market και από το ίδιο το Public, αλλά είναι το μόνο που βρήκα με πάνω απο 8GB RAM σε αυτά τα χρήματα. Το power ίσως δε σε βολέψει ιδιαίτερα εκεί που βρίσκεται.