Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά Η/Υ μέχρι 700 ευρώ για βαρύ image processing αλλά και δυνατότητα και για video editing
nickgr ρώτησε πριν 9 έτη

 Καλησπέρα Αγγελε, ενδιαφέρομαι να φτιάξω έναν Η/Υ κυρίως για επεξεργασία εικόνας(με πολλαπλά layers, κλπ.) και λιγότερο αλλά να έχω δυνατότητα για επεξεργασία video. Τι προτείνεις;
To budget είναι γύρω στα 700 ευρώ, ιδανικά και με μια αξιόπιστη και ακριβής στα χρώματα της οθόνη μέσα, αν δεν βγαίνει σ'αυτή την τιμή, μπορούμε να αφήσουμε την οθόνη έξω από την σύνθεση.
Είδα στην αντίστοιχη σύνθεση που προτείνεις(1100 ευρώ)  ότι έχεις έναν Intel i7? θα μπορούσαμε εναλλακτικά να βάλουμε μια πιο οικονομική AMD?
Για οθόνη τι θα πρότεινες (για ακρίβεια χρωμάτων αυτού που βλέπεις σε σχέση με αυτό που θα τυπωθεί).
Ευχαριστώ πολύ,
Νίκος
 

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δεν υπάρχει καμία οθόνη καλά ρυθμισμένη από το εργοστάσιο. Η οθόνη πρέπει να μετρηθεί όταν είναι ζεστή (να λειτουργεί τουλάχιστον 30 λεπτά) και σε ένα συγκεκριμένο φωτισμό περιβάλλοντος στο χώρο σου, αν θέλεις να έχεις πραγματική ακρίβεια.

Αν η UltraSharp έχει τα κατάλληλα ρυθμιστικά για να αλλάξει τις ρυθμίσεις, δεν υπάρχει πρόβλημα, όμως δεν γνωρίζω σε τι βάθος μπορεί να αλλάξει τις διαφορετικές παραμέτρους.

Όσο για τον υπολογιστή, αυτόν σου προτείνω:

Επεξεργαστής:
INTEL CORE I7-4790 3.60GHZ LGA1150 €345.00

Κάρτα γραφικών:
Ενσωματωμένη στον επεξεργαστή

Μνήμη:
G.SKILL 16GB (2X8GB) 1600MHZ €138,42

Motherboard:
GIGABYTE GA-Z97P-D3 €111,39

Τροφοδοτικό:
CORSAIR VS SERIES VS350 - 350W €37,90

Σκληρός Δίσκος:
TOSHIBA DT01ACA100 1TB €57,90

DVD-R:
LITEON IHAS124-14 €14,50

Κουτί:
MS-TECH CA-0210 PURE SERIES €44.90

Σύνολο: 750 ευρω.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Νίκο,

Στα 700 ευρώ οθόνη δεν χωράει με τίποτα. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν συνιστώ AMD για τέτοιες απαιτητικές εργασίες.

Θα σου έχω μια όσο γίνεται αξιοπρεπή σύνθεση στα 700 ευρώ.

Για οθόνη, ο μόνος τρόπος να έχεις πραγματική χρωματική ακρίβεια είναι να αγοράσεις οθόνη που να μπορεί να καλιμπραριστεί, όπως η EIZO Flexscan. Καμία οθόνη των 100 ή των 200ων ευρώ δεν θα σου δώσει χρωματική ακρίβεια.

Επιπλέον θα πρέπει να έχεις ξεχωριστό αισθητήρα για να μετρήσεις την οθόνη και να προσαρμόσεις τα χρώματα αναλόγως, όπως τον Datacolor Spyder.

nickgr απάντησε πριν 9 έτη

Καλημέρα Άγγελε,
  οκ, περιμένω εναγωνίως  την σύνθεση. Αν με 100-150 ευρώ παραπάνω βγαίνει κάτι πολύ καλύτερο μπορείς να ανεβάσεις λίγο την οροφή. 
Υ.Γ. Παλιότερα για οθόνη είχα βάλει στα favorites την Dell UltraSharp U2412M που διάβασα ότι είναι καλά ρυθμισμένη από το εργοστάσιο .Εχεις άποψη γι'αυτή την σειρά ή να μείνω στην EIZO που προτείνεις;

Ευχαριστώ πολύ

nickgr απάντησε πριν 9 έτη

Καλημέρα Αγγελε, ευχαριστώ πολύ για την σύνθεση. 
 οπότε με αυτή την πρόταση ξεκινάω με την ενσωματωμένη κάρτα και αν δεν μου αρκεί προσθέτω αργότερα ξεχωριστή.  
Το μόνο που μάλλον θα αλλάξω είναι το τροφοδοτικό γιατί μου φαίνονται λίγα τα 350 Watt που αντέχει παρότι η cpu λέει 84 Watt, αν αργότερα πάρω νέα κάρτα γραφικών.
Λες να χρειάζονται κάποια από τα προαιρετικά ανεμιστηράκια στο CASE που μου προτείνεις;

Ευχαριστώ πολύ,
Νίκος

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Κοίτα, αν βάλεις Quadro κάρτα γραφικών, έχουν εξαιρετικά χαμηλές απαιτήσεις σε ρεύμα. Μπορείς πάντως να βάλεις ένα καλύτερο τροφοδοτικό.

Καλό είναι να βάλεις δύο ανεμιστηράκια των 120mm, ένα προς και ένα πίσω. Παραπάνω δεν χρειάζονται. Αυτά είναι από τα πιο αθόρυβα στην αγορά.

nickgr απάντησε πριν 9 έτη

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ, οι απαντήσεις σου είναι to the point που λένε και στο χωριό μου :)