Konstantin Krystallis ρώτησε πριν 3 έτη

Λοιπόν καλησπέρα. Διπλή ερώτηση. Θέλω να πάρω καινούργια ηχεία (σκέψου αναγνώστη, έχω VGA στα παλιά, σέβας!) και εκτυπωτή.

Τα ηχεία τα χρησιμοποιώ κυρίως για μελέτη με VSTs (virtual instruments). Ένα δυνατό καλό μπάσο είναι απαραίτητο γιατί ένα από τα όργανα που χρησιμοποιώ είναι το.... Όργανο. (pipe organ, το θαύμα της ελληνικής γλώσσας).

Όσον αφορά τον εκτυπωτή, laser, με δυνατότητα έγχρωμης εκτύπωσης επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη. Τον θέλω κυρίως για DnD character sheets και μουσικές παρτιτούρες. Επίσης σημαντικό να έχει λειτουργία Wi-Fi γιατί έχω λαπτοπ σε ένα γραφείο που είναι ήδη φίσκα, και η διαμόρφωση του δωματίου δεν αφήνει περιθώρια για ενσύρματη σύνδεση. 
Και τα δύο προϊόντα μέχρι 100-120€ εκάστοτε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Κωνσταντίνε

Στο σύστημα σου έχεις κάποια εξωτερική κάρτα ήχου ή χρησιμοποιείς την ενσωματωμένη; Αν διαθέτεις κάρτα ήχου, προσφέρει κάποιο προχωρημένο interface, όπως balanced εξόδους; Ρωτάω για να δούμε σε τι ηχεία έχει νόημα να πας.

Ότα λες ότι έχεις VGA στα παλιά τι εννοείς; Λογικά έχεις μπερδέψει τις θύρες.

Όσο αφορά τον εκτυπωτή, σε ενδιαφέρει να είναι μόνο εκτυπωτής ή πολυμηχάνημα;

Konstantin Krystallis απάντησε πριν 3 έτη

Έχω μία εξωτερική Soundblaster G1.
Όχι δεν έχω μπερδέψει τις θύρες, τα ηχεία εκτός του ότι ήταν μονοκόμματα, συνδέονταν με το subwoofer μέσω VGA, παλιά ηχεία σχετικά. Έχω δανιστεί τα Logitech Z333 και βλέπω ότι όλα είναι με 3.5mm jack, no more VGAs.

Μόνο εκτυπωτής.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Σε αυτά τα χρήματα μην περιμένεις φοβερή ποιότητα ήχου, αλλά μια καλή επιλογή είναι τα Logitech Z506. Όσο αφορά τον εκτυπωτή, δες τον HP 150nw. Είναι ένας από τους ελάχιστους έγχρωμους lazer εντός του budget σου. 

 

Konstantin Krystallis απάντησε πριν 3 έτη

Νομίζω ναι για τον εκτυπωτή, αν και χτυπάει στα toner, δεν έχει συμβατά?

Αναμεσα στα 506 και στα 607 ποια να προτιμήσω? Οι τιμές τους είναι παρόμοιες. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Οι οικονομικοί εκτυπωτές πάντα έχουν ακριβά αναλώσιμα, καθώς από εκεί βγαίνει το κέρδος. Ο εκτυπωτής πολλές φορές δίνονται σε τιμή κόστους. Δεν βλέπω διαθέσιμο κάποιο συμβατό toner τρίτου κατασκευαστή σε χαμηλότερη τιμή.

Τα 607 έχουν δική τους κάρτα ήχου και συνδέονται με USB, οπότε θα πάει στράφη η κάρτα ήχου σου. Πέρα από αυτό, φαίνεται καλές επιλογές για το κόστος τους.

Konstantin Krystallis απάντησε πριν 3 έτη

Για το έγχρωμο, πρέπει να αλλάζω μαζί όλα τα χρώματα στον εκτυπωτή?

Την κάρτα ήχου δεν την έχω για αναβάθμιση, την έχω γιατί κάηκε η onboard, οπότε δεν με ενοχλεί κάπως. Άμα λοιπόν δεν μας ενδιαφέρει, ποιο μοντέλο υπερισχύει ανάμεσα στα δύο? 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αν κάποιο toner δεν είναι άδειο, δεν χρειάζεται να το αλλάξεις.

Ωστόσο, πολλοί εκτυπωτές δεν επιτρέπουν να εκτυπώσεις αν ένα από τα τρία έγχρωμα toner είναι άδειο. Πχ όταν αδειάζει το κόκκινο, δεν μπορείς να εκτυπώσεις κίτρινο. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να το γνωρίζεις από πριν αυτό.

Προτίμησε τα 607 που είναι λίγο πιο ισχυρά.