Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΑγορά κάρτας ήχου και ηχείων 5.1
Johnny Beta ρώτησε πριν 5 έτη

Ενδιαφέρομαι για αγορά εσωτερικής κάρτας ήχου και ηχείων 5.1 παράλληλα, η χρήση που τα θέλω τα ηχεία είναι για ταινίες,μουσική και παιγνίδια. Για την κάρτα ήχου σκέφτομαι την soundblaster z ή zx ανάλογα με τα ηχεία που τελικά θα πάρω (για το αν δηλαδή θα έχουν κάποιου είδους εξωτερικό κοντρόλερ). Δεδομένου ότι τα χρήματα που διαθέτω να μην είναι παραπάνω από 400 ευρώ για τη καρτα ΚΑΙ για τα ηχεία α)αξίζει αυτή η αναβάθμιση από τα ηχεία logitech z333 και με εσωτερική κάρτα Realtek ή να κάτσω στα αυγά μου ? β) έχετε κατα νου κάποιον άλλον συνδυασμό κάρτας και ηχείων σε 5.1 ?

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Γιάννη,
Το μεγάλο πρόβλημα με την αγορά ηχείων είναι πως από τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ουσιαστικά αδύνατον να γνωρίζεις την ποιότητα του ήχου.
Επίσης η αντίληψη του ήχου είναι στο μεγαλύτερο βαθμό υποκειμενική, άρα και οι κριτικές έχουν περιορισμένη βαρύτητα, κάτι που ακούγεται καλά σε εμένα μπορεί να μην αρέσει σε εσένα, και το αντίστροφο. Μέχρι και ο χώρος που θα τοποθετήσεις τα ηχεία παίζει ρόλο για την ακουστική τους.
Σε κάθε περίπτωση, από τα 400 ευρώ που αναφέρεις, σίγουρα το μεγαλύτερο ποσοστό πρέπει να πάει σε ηχεία. Για 5.1, εφόσον έχεις ήδη logitech και φαντάζομαι είσαι ευχαριστημένος, το αντίστοιχο 5.1 σετ το πιθανότερο είναι πως θα σε καλύψει.
Για κάρτα ήχου, δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να πάρεις κάτι μεγαλύτερο από μια Audigy 5.1, δεν πρόκειται να ακούσεις καμία διαφορά αγοράζοντας ακριβότερη κάρτα με ηχεία αυτής της κατηγορίας.