Dimitrios Aggelo1234 ρώτησε πριν 2 έτη

Γεια σας έχω φτιάξει ένα κουτί με επεξεργαστή ryzen 7 5700g μητρική την msi b550 tomahawk και μνήμες ram τις ballistics 2×16 θα ήθελα τώρα μιας που έπεσαν λίγο οι τιμές να κάνω μια αγορά κάρτας γραφικών πια μου προτείνετε;τι θέλω για να σηκώνει ελαφρη editing και rendering για ερασιτεχνική χρήση καθώς και κάποια προγράμματα σχεδίασης.τα ενσωματωμένα γραφικά κάνουν δουλειά αλλά θ ήθελα έχω μια ξεχωριστή κάρτα.εχω δει δύο πια είναι η καλύτερη και αν αξίζουν να μπουν. Η μία είναι αυτή MSI GeForce GTX 1660 Super 6GB GDDR6 Ventus XS OC Κάρτα Γραφικών PCI-E x16 και η δεύτερη MSI Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 Mech 2X OC Κάρτα Γραφικών PCI-E x16 4.0

2 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Οι κάρτες που αναφέρεις δεν είναι ακριβώς συγκρίσιμες, η 2η είναι περίπου 50% ακριβότερη και 50% πιο γρήγορη... Οπότε η απάντηση είναι διαλέγεις ανάλογα με τις ανάγκες σου και το budget σου. Η διαφορά αφορά βασικά παιχνίδια, και πιο συγκεκριμένα τα FPS που επιτυγχάνουν (σε κάθε resolution).
Με τα ενσωματωμένα γραφικά του συγκεκριμένου επεξεργαστή θα έχεις ικανοποιητική απόδοση σε 1080p gaming.
Η RX 6600 XT έχει PCIe4.0, ενώ ο επεξεργαστής σου υποστηρίζει PCIe3.0 - θα λειτουργεί αλλά όχι στο maximum των δυνατοτήτων της.
Στο site UserBenchmark μπορείς να δοκιμάσεις (θεωρητικά) διάφορα builds και να κάνεις συγκρίσεις, πχ σύγκριση της GTX 1660S σε σχέση με τα ενσωματωμένα γραφικά του R7 5700G, και να δεις εναλλακτικές. Υπάρχουν επίσης αρκετά sites "bottleneck calculator", όπου μπορείς να δεις αποδόσεις (FPS) και bottleneck για συγκεκριμένα games και resolutions.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, μεταξύ των δύο που αναφέρεις, ισχυρότερη είναι η 6600 ΧΤ, μπορείς να δεις και εδώ. Βέβαια για τη χρήση που θες, εάν τίθεται και θέμα τιμής και ν 1660 Super θα κάνει τη δουλειά..