Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑγορά κάρτας γραφικών για σύστημα 5ετίας και bottleneck
MicrosoftUser32 ρώτησε πριν 3 έτη

Καλημέρα έχω το εξής σύστημα  απο το γενάρη του 16.
cpu amd a10 7870k,ram gskill 4x4 2400cl10 και ssd samsung 850 evo.
Αναρώτιεμαι αν προσθέσω κάρτα γραφικών με 4gb μνήμης  θα λειτουργεί πιο γρήγορα ο υπολογιστής σε εργασίες της επιφάνειας εργασίας , browsing και προγράμματα τύπου fl και photoshop??Θα δω διαφορά?Επίσης στα games,μπήκα στο bottleneck calculator και μου βγάζει οτι η rx550 4gb είναι αδύναμη για τον cpu μου,ενώ απο gtx 1050ti και πάνω οτι είναι αδύναμος ο cpu.To bottleneck θα επηρεάζει και στα προγράμματα και λοιπές εργασίες?Εν τέλη αξίζει η προσθήκη ή να το αφήσω ως έχει?
Ευχαριστώ.

2 Απαντήσεις

MicrosoftUser32 απάντησε πριν 3 έτη

Ερώτηση 2
Στο bottleneck παίζει ρόλο το ποσοστό?Δηλαδή στη gtx 1050 ti μου βγάζει 11,9% bottleneck.Όσο πιο μικρό το ποσοστό τόσο το καλύτερο ή δε παίζει ρόλο?Το λέω γιατί  στη gtx 1650 βγάζει 25,67%. 
Το calculation το έκανα στο site pc-builds.com,είναι αξιόπιστες οι μετρήσεις?
Ευχαριστώ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα

Το bottleneck από τη μεριά της κάρτας γραφικών, δεν σε επηρεάζει κάπου εκτός των παιχνιδιών. Εξάλλου, γνωρίζεις τι επιδόσεις έχει η κάρτα που θα επιλέξεις.

Το bottleneck από τη μεριά του επεξεργαστή θα σε επηρεάσει κυρίως στα παχνίδια σε χαμηλές αναλύσεις, όπου παίζει σημαντικό ρόλο και ο επεξεργαστής. Σε χρήσεις που αφορούν καθαρά τον επεξεργαστή, θα έχεις τις επιδόσεις που είχες έτσι κι αλλιώς.

Η VRAM είναι αρκετά σημαντική για video editing και σε χαμηλότερο βαθμό για Photoshop. Σε γενικές γραμμές είναι επιθυμητή η υψηλή VRAM, χωρίς όμως να θυσιάζεις άλλα χαρακτηριστικά.

Γενικά, προτίμησε την 1050 Ti. Πέρα από τι επιδόσεις, έχει και πολύ πιο σταθερούς drivers.

Τα ποσοστά που βλέπεις μην τα παίρνεις απόλυτα. Εξαρτάται από το τι ακριβώς θέλεις να κάνεις.