Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά κάρτας γραφικών, και αναβάθμιση ψύξης
Dinos Abbath ρώτησε πριν 4 έτη

Γεια σας, έχω φτιάξει εδώ και 9 μήνες ένα budget build, που προτείνατε στο σάιτ, με Ryzen 2200g, Αsus Prime B450m-k mobo, και 2x4gb (3200) ram.
Εδώ και κάποιο καιρό, σκέφτομαι να αγοράσω και gpu, για να μπορώ να παίξω κάποιος νεότερους τίτλους. Το budget μου, είναι το πολύ 200 ευρώ, και για αυτό σκεφτόμουν κάποια υλοποίηση της rx580. Καθώς ρώταγα, ένας γνωστός μου, που εμπιστεύομαι, μου πρότεινε καθώς κάνει αναβάθμιση να πάρω την δική του μεταχειρισμένη Gigabyte rx480 4gb, με ελάχιστο stock(από την εταιρεία δηλαδή) oc. Δεν την έχει χρησιμοποιήσει για mining, ούτε είναι heavy gamer, αλλά την έχει 2,5 χρόνια. Επίσης από τα benchmarks

3 Απαντήσεις

Dinos Abbath απάντησε πριν 4 έτη

Επίσης από τα benchmarks

Dinos Abbath απάντησε πριν 4 έτη

Ερώτηση 1: Αξίζει η αγορά αυτής της μεταχειρισμένης κάρτας, αν υποθέσουμε ότι είναι σε καλή κατάσταση, στην τιμή των 90 ευρώ;  Ερώτηση 2: Αν πάρω, είτε αυτή, είτε κάποια καινούρια κάρτα, ανησυχώ για το αν χρειάζεται παραπάνω ψύξη ο υπολογιστής. Έχω το cougar M330-x, που αν δεν κάνω λάθος (δεν το έστησα εγώ), είχε μόνο ένα ανεμιστηράκι 120mm πίσω. Παίρνει ακόμα πολλά, αλλά πιστεύετε χρειάζεται τουλάχιστον άλλο ένα μπροστά, με δεδομένο ότι η κάρτα θα είναι ζεστή από μόνη της, και θα φάει και ζόρι με κάποια από τα παιχνίδια; Τέλος, επειδή την εγκατάσταση της κάρτας, και του ανεμιστήρα θα τα κάνω μόνος μου, αν έχετε υπόψη κάποιον οδηγό, που να λέει τι να προσέξω κατά την αγορά και την εγκατάσταση του ανεμιστήρα, θα ήμουν ευγνώμων. (Για την κάρτα δεν έχω θέμα, νομίζω είναι αρκετά απλό). Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, οι διαφορές μεταξύ των δύο καρτών δεν είναι μεγάλες, συνεπώς σε αυτή την τιμή που σου προτείνει ο φίλος σου μου φαίνεται καλή αγορά..τώρα όσον αφορά το κομμάτι της θερμοκρασίας θα σου πρότεινα να ελέγξεις πρώτα το επίπεδο της θερμοκρασίας του συστήματος σου και εάν είναι ανεβασμένη να προχωρήσεις στην προσθήκη ανεμιστήρα...δυστυχώς δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο οδηγό, αλλά η εγκατάσταση του δεν είναι κάτι το δύσκολο.