Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑγορά καταλληλων κομματιών για pc που λειτουργει ως server σε client pc
Yiannis Chalkias (Γιάννης Χαλκιάς) ρώτησε πριν 1 μήνα

Καλησπέρα σας. Στο γραφείο λειτουργούμε ένα πρόγραμμα συμβολαιογραφικό με βάσεις δεδομένων σε Mysql. Ένα pc λειτουργεί ως "server" και τα άλλα ως clients pcs. Το πρόγραμμα εγκαθίσταται σε όλα τα pc αλλά οι βάσεις μόνο στο server-pc. Τα clients pc "τραβάνε" δεδομένα από το "server" κλασσικά
Θα ήθελα να ρωτήσω τι επεξεργαστή να προτιμήσω για τo pc τύπου server. AMD ή Intel? Σίγουρα θα παίξω σε ssd και 16RAM minimum. Κάρτα γραφικών θα ψάξω με 2 hdmi αν υπάρχει. Οθόνες κτλ δεν χρειαζομαι, υπάρχουν ήδη. Το budget μέχρι 1000€ νομίζω είμαστε οκ.
Δεν υπάρχουν τεράστιες απαιτήσεις αλλά θα ήθελα να έχω το καταλληλότερο για την περίπτωση.
Σας ευχαριστώ πολύ

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 εβδομάδες

Καλημέρα, γενικά οι επεξεργαστές Xeon της Intel είναι αρκετά δημοφιλείς επιλογές για servers λόγω της αξιοπιστίας και της συμβατότητας τους. Ωστόσο, δεν είναι τόσο οικονομικοί όσο οι πρόσφατες επιλογές της AMD. Τελευταία οι Ryzen επεξεργαστές έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος στο κομμάτι των Servers, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις με καλή διαχείριση ενέργειας και ανταγωνιστικές τιμές. Επίσης, διαθέτουν σχετικά ισχυρά ενσωματωμένα. Συνεπώς πιστεύω ότι για τη χρήση που αναφέρεις ένας ryzen επεξεργαστής θα σου εξασφαλίσει καλύτερη ισορροπία μεταξύ απόδοσης, επιδόσεων και τιμής.

Yiannis Chalkias (Γιάννης Χαλκιάς) απάντησε πριν 3 εβδομάδες

Ευχαριστώ πολύ. Θα "κτίσω" μάλλον ένα pc πάνω σε έναν AMD ryzen 5 ή 7 μέχρι περίπου 1000€. Για mobo προτείνετε κάτι ?

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 εβδομάδες

Γιάννη, γιατί δεν επικοινωνείς απευθείας με το κατάστημας μας για να σου κάνουν μία custom πρόταση με τα κομμάτια που θες?