Τατιάνα Τσίρκα ρώτησε πριν 6 έτη

Γεια σας. Θα ήθελα την άποψή σας για την αγορά ενός κινητού με δύο sim και τιμή κοντά στα 500 με 600€. Συγκεκριμένα ψάχνωντας στον οδηγός σας διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολύ καλές επιλογές κινητών και μάλιστα με τιμή χαμηλότερη από 500€, ωστόσο μου δημιούργησε και πολλά ερωτηματικά αυτή μου η έρευνα. Συγκεκριμένα είδα κάποια κινητά xiaomi όπως το pocophone f1 και το mi mix 2 και mi mix 2s καθώς και κάποια one plus αρκετά καλά, ωστόσο όσον αφορά αυτά τα κινητά με ενοχλεί λιγάκι το oxygenOS καθώς και το αντίστοιχο MIUI της xiaomi καθότι δεν μου φαίνονται πολύ εύχρηστα. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι τα φαινόμενα μπορεί να απατούν. Για να είμαι ειλικρινής αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ από ένα κινητό είναι να έχει πιο πολύ επεξεργαστική ισχύ και πάνω από 4Gb RAM και λιγότερο η ποιότητα ίσως της κάμερας ή η μάρκα του. Είμαι σε μεγάλο δίλλημα κι αυτό γιατί στα καταστήματα μου προτείνουν τα κινητά που διαφημίζονται πιο πολύ όπως το huaweii mate 20 lite ή το Samsung galaxy 9 αν και νομίζω ότι υπάρχουν κινητά αντίστοιχα καλά με το Samsung galaxy 9 αλλά αρκετά πιο φθηνά. Η βοήθειά σας θα μου ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη γιατί δεν θα ήθελα να παραπλανηθώ από τις πομπώδεις περιγραφές των κατασκευαστών και να δώσω παραπάνω χρήματα για κάτι που μπορώ να το βρω πιο φθηνά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Γεια σου Τατιάνα,
Το OxygenOS ελάχιστες διαφορές έχει από stock Android, πραγματικά δεν καταλαβαίνεις διαφορά.
Το MIUI έχει κάποιες δικές του εφαρμογές, αλλά μπορείς να του βάλεις οποιονδήποτε launcher για να θυμίζει το περιβάλλον πιο τυπικό Android. Ο Nova Launcher είναι εξαιρετική επιλογή.
Πάντως, σύντομα η OnePlus θα παρουσιάσει το 6Τ. Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμο για αγορά στην Ελλάδα, έστω από κάποιο κινέζικο κατάστημα, αλλά γενικά οι συσκευές της εταιρείας είναι κορυφαίες όσον αφορά το value for money.
Αν δεν θέλεις να περιμένεις, τo Mi Mix 2 είναι κορυφαία συσκευή, και αυτή που χρησιμοποιώ προσωπικά.