averta averta ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα παιδιά. Θέλει μια φίλη να αγοράσει κινητό να ''φοράει'' global version λέει. Το θέλει από Ελλάδα, καθώς από εξωτερικό, επειδή είμαστε άσχετες και οι δύο, δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα να μην τα κάνουμε μαντάρα. Πως διαπιστώνει λοιπόν αν το κινητό είναι Global version; Φοβόμαστε για να μην ''μπρικάρει'' κάτι τέτοιο θυμάμαι να είπε. να μην έχει κινέζικη rom; Κάτι τέτοιο. Μας είπανε να κοιτάξουμε αν έχει κόκκινο αυτοκόλλητο η συσκευασία..όμως επειδή θα το πάρει μέσω ίντερνετ είναι λιγάκι δύσκολο αυτό..ειδικά αν σκεφτείς ότι παίζει και να σε παραμυθιάσουν. Έχει συμβεί παλαιότερα και υπάρχει ακόμη φόβος. Σε γνωστό ελληνικό αξιόπιστο κατάστημα λέει ΄΄H συσκευή διατίθεται με Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα μενού΄΄ Αυτό τι σημαίνει; Είναι global ή όχι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! *Θα έγραφα και το κατάστημα αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται αλλά είμαι σίγουρη πως θα καταλάβετε σε ποιο αναφέρομαι. 

5 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Εσύ ΜΠΟΡΕΙΣ να βάλεις το λινκ του κινητού.  ΕΓΩ είναι που δεν μπορώ. 😁😁
Στην περιγραφή του ,δε το διευκρινίζει ? Τέσπάντων ,βάλε το λινκ ,και θα σου απαντήσουν.

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Πολλοί που ρωτάνε γενικώς εδώ ,βάζουν λινκς από διάφορα καταστήματα. Απλά αν δεν είναι από συνεργαζόμενο κατάστημα ,"κόβουν" οι Διαχειριστές τα λινκ ,κρατώντας όμως το κομμάτι με τα στοιχεία του προιόντος.
Επίσης για ποιά χρήση προορίζεται το κινητό ?  Θα σου πουν αν δεν είναι κατάλληλο αυτό που διαλέξατε.

averta averta απάντησε πριν 5 έτη

Δεν νομίζω να το γράφει αλλά ΔΕΝ παίρνω όρκο. Εγώ δεν έχω ιδέα από αυτά, έχω ακόμη κινητό με κουμπάκια! Το κινητό προορίζεται για καθημερινή χρήση ενός μέσου χρήστη θα έλεγα. Μπαίνει στα φουμπου και στο ινστα, αυτά τα σόσιαλ, βγάζει φωτό και αυτά, θα έλεγα. Παιχνίδια δεν παίζει καθόλου. Είναι ανάμεσα σε αυτά τα δύο:
https://www.e-shop.gr/kinito-xiaomi-redmi-s2-64gb-4gb-dual-sim-grey-gr-p-TEL.091656
https://www.e-shop.gr/kinito-xiaomi-redmi-note-5-64gb-4gb-dual-sim-blue-gr-p-TEL.091612
αααααα!!! Θέλει λέει να δει και αν υποστηρίζουν μπάντα 800;;Για 4G.
Αυτά τα λίγα...

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Averta,
Όλοι οι φόβοι που αναφέρεις δεν έχουν την παραμικρή βάση. Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να "μπρικάρει" ένα κινητό αν δεν έχει global rom, ούτε υπάρχει κανένα ειδικό κόκκινο αυτοκόλλητο.
Η αποκλειστική και μόνη διαφορά είναι πως κάποια κινητά έχουν μόνο Αγγλικά στο μενού, ενώ τα global συνήθως έχουν όλες τις γλώσσες, μαζί και ελληνικά. Στα περισσότερα κινητά δεν υπάρχει καν διαχωρισμός ανάμεσα σε global και μη-global rom, μία rom έχουν για όλο τον κόσμο.
Από τη στιγμή που αγοράζετε από ελληνικό κατάστημα που αναγράφει ξεκάθαρα πως υποστηρίζονται τα ελληνικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Ανάμεσα στα δύο που αναφέρεις, προσωπικά θα επέλεγα το Redmi Note 5, καθώς έχει υψηλότερη ανάλυση και μεγαλύτερη μπαταρία.
Και ο φόβος για την 800άρα μπάντα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εντελώς αστήριχτος. Απ' όσο βλέπω, πάντως, το Note 5 την υποστηρίζει.
https://www.pcsteps.gr/219529-800%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-b20-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AC/

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Πάρε όμως κι εσύ ένα smartphone κάποια στιγμή. Θα μπορείς να επικοινωνείς και με τη φίλη σου χωρίς να χρεώνεσαι. Πχ εγώ έχω το messenger .
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.orca&hl=el&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dfacebook+messenger&pcampaignid=APPU_1_3rh7XJa-CIa4kwWmx7LgDg
H τεχνολογία προχωρά. Μή μένεις πίσω.   (Φιλικά.)