klairaki den ρώτησε πριν 4 έτη

Καλημέρα σας! Χάλασε στη δουλειά ένας υπολογιστής κι επειδή δεν είναι καιρός για αγορά ολόκληρου pc, σκέφτομαι να βάλω κάποια κομμάτια που ήδη έχω κ να αγοράσω κάποια άλλα. Έχω μία καινούρια (με το καινούρια εννοώ αχρησιμοποίητη) μητρική Asus B150m-a D3 και σκέφτομαι να αγοράσω με δόσεις επεξεργαστή και ραμ. Έχετε κάποια πρόταση? Η μητρική αυτή απ'ότι είδα είναι για επεξεργαστή 6ης γενιάς. Από που θα μπορούσα να αγοράσω αξιόπιστα ένα παλιό επεξεργαστή? Και ποιες μνήμες? Μιλάμε για το μικρότερο μπάντζετ που γίνεται, αλλά που να μπορεί κ να σηκώσει τα προγράμματα που δουλεύουμε, indesign, corel, illustrator, preps και λίγο photoshop. Συνοψίζοντας, χρειάζομαι επεξεργαστή, μνήμη, κουτί και αν με παίρνει το μπατζετ, έναν φτηνό ssd για να έχει και νόημα το καινούργιο build!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων. <3  <3

6 Απαντήσεις

klairaki den απάντησε πριν 4 έτη

Να προσθέσω ότι προτιμώ να μπει i5 στο σύστημα, αντί για i3. Για i7 δεν το σκέφτομαι καν λόγω μπατζετ, αλλά νομίζω δεν χρειάζεται κιόλας.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Κλαίρη

Δεν νομίζω πως θα βρεις επεξεργαστές 6ης γενιάς διαθέσιμους σε καταστήματα.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη μητρική υποστηρίζει και Intel 7ης γενιάς μετά από BIOS update. Ωστόσο, το θέμα είναι πως θα κάνεις update χωρίς παλιότερο επεξεργαστή. Αναγκαστικά πρέπει να μιλήσεις με κάποιον τεχνικό για να αναλάβει τη διαδικασία.

Αν τελικά πας σε 7ης γενιάς, μπορείς να δεις τον i5-7400 και αυτές τις μνήμες.

klairaki den απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα και πάλι. Βρίσκω κάποιους επεξεργαστές 6ης γενιάς όπως αυτόν:
(δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω λινκ καταστημάτων, γι'αυτό βάζω μόνο τον τύπο)

Intel Core i3  6100  3.7ghz  dual core
socket 1151   47w  Tray   (CM8066201927202)
στα  124.78 ευρώ
Ωστόσο θα ήθελα την άποψή σας γιατί ξέρω πως έχει σταματήσει κάποια χρόνια η κυκλοφορία τους. Το άλλο θέμα που έχω, είναι πως έχω κάποιες μνήμες dual channel των 8gb, αλλά δεν μπορώ να βρω αν είναι συμβατές με την μητρική. Online βρήκα πως  η μητρική υποστηρίζει τις εξής: DDR3 1866 (OC), 1600, and 1333 MHz.
Οι μνήμες που έχω είναι αυτές:
https://imgur.com/V7gcDK8
https://imgur.com/JdCPGqu

Ελπίζω να βγάζετε άκρη από τις φωτό! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!  <3

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα και πάλι Κλαίρη

Από άποψη επιδόσεων η 7η γενιά είναι καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, αν ψάχνεις την πιο οικονομική επιλογή, τότε ο 6100 θα σε καλύψει.

Οι μνήμες που αναφέρεις θα λειτουργήσουν κανονικά. Για να εκμεταλλευτείς τη μέγιστη συχνότητα (1866 MHz), μη ξεχάσεις να ενεργοποιήσεις το XMP profile στο BIOS.

klairaki den απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα και πάλι! Ευχαριστώ για την συμβουλή για την εκμετάλλευση μέγιστης ταχύτητας με την ενεργοποίηση του XMP! Είμαι ένα βήμα πριν κάνω την αγορά κι έχω κάποιες απορίες, οπότε για άλλη μια φορά όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο pcsteps!!!! <3
Είμαι ανάμεσα στον i5-6400T Tray και στον i3-6100 Tray. Ο i5 είναι 4πύρηνος, ενώ ο i3 2πύρηνος με 4 threads, όμως η συχνότητα του i5 είναι στα 2.2 μέχρι 2.8 και του i3 στα 3.7. Με μπερδεύει λίγο αυτό γιατί δεν ξέρω τι παίζει μεγαλύτερο ρόλο, η συχνότητα του επεξεργαστή, ή οι πυρήνες? Οπότε θα ήθελα την γνώμη σας. Επίσης, σε ένα από τα καταστήματα που κοιτάω για την αγορά, γράφει για τον i3 το εξής: (δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω εδώ απευθείας το λινκ του καταστήματος, οπότε βάζω μόνο κείμενο)
"Μέγιστη εσωτερική μνήμη που υποστηρίζεται από τον επεξεργαστή: 64 GB
Τύποι μνήμης που υποστηρίζονται από τον επεξεργαστή: DDR3L-SDRAM,DDR4-SDRAM."
Νόμιζα οι μνήμες είναι ανάλογα την μητρική. Οι δικές μου ραμ που έχω ανεβάσει και τη φωτό πιο πάνω νομίζω είναι ddr3 γιατί το cpuz τις δείχνει στα 1.5 volt. Ενώ οι ddr3L  είναι στα 1.35 volt.... Δεν ξέρω, τα λέω καλά ή τα λέω ανάποδα?!! Με λίγα λόγια έχω μπερδευτεί αν κάνουν οι ραμ που έχω ή όχι. Περιμένω απάντησή σας! Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας! <3

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Κλαίρη

Από ένα όριο και πάνω, τους παραπάνω πυρήνες τους αξιοποιούν κυρίως τα επαγγελματικά λογισμικά. Γι αυτό πολλές φορές ένας i5 είναι πιο VFM επιλογή από έναν i7 ίδιας γενιάς για έναν απλό χρήστη.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση μην πας σε επεξεργαστή κάτω από 4 πυρήνες. Οι 4 πυρήνες μπορούν να αξιοποιηθούν ακόμα και από εντελώς βασική χρήση.

Οι μητρικές κατασκευάζονται με βάσει κάποιες προδιαγραφές των επεξεργαστών. Ωστόσο, απλά κοίτα τι λένε τα χαρακτηριστικά της μητρικής σου. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.