Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΑγορά Λάπτοπ – απορίες (πολλές)
averta averta ρώτησε πριν 3 μήνες

Καλησπέρα, εδώ και μια εβδομάδα με έχει εγκαταλείψει το παλιό μου λάπτοπ. Μου έβγαλε χρόνια, δε λέω, αλλά είμαι συναισθηματικά δεμένη μαζί του (ξάπλωνε το κεφαλάκι του το σκυλάκι μου πάνω στο λάπτοπ, όταν το είχα στα πόδια μου) κ θα προτιμούσα να μην το χάσω. Ωστόσο, επειδή χρειάζομαι λάπτοπ, σκέφτομαι να αγοράσω νέο και μετά να δω τι θα κάνω με το παλιό. Αν γίνεται, που δε νομίζω έτσι όπως το είδα..Είχα dell κ επειδή όπως είπα κ επάνω, υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο με το λάπτοπ, σκέφτομαι να πάω πάλι σε dell αλλά δεν θέλω να είμαι κολλημένη και κοιτούσα και κάποια μοντέλα asus vivobook. Αξίζουν αυτά; Η χρήση είναι ταινίες, ίντερνετ, YouTube, social (για όταν κ αν, κάνω) κ καμία επεξεργασία βίντεο στο youtube. Θα πάρω με δόσεις κ η τιμή θέλω να είναι μέχρι 700€ το πολύ. Δεν ξέρω πως να ξεχωρίζω τα χαρακτηριστικά, οπότε είναι εύκολο να μου προτείνετε κάτι; Το dell που σκεφτόμουν είναι το dell inspiron 15 3520 i5 1235U/8GB/512. Όμως, σε διάφορες κριτικές, είδα ότι έχει πρόβλημα υπερθέρμανσης και με χάλασε λίγο, (έως πολύ) θα έλεγα. Επίσης, δεν ξέρω αν παίρνει αναβάθμιση ram και αν μπορώ να βάλω δεύτερο σκληρό μέσα. Όχι ότι στα άλλα που είδα ξέρω αλλά λέμε τώρα. Επίσης, δεν έχει θύρα ethernet κάτι που είδα ότι λείπει από πολλά λάπτοπ. Αλήθεια, δεν είναι πρόβλημα αυτό όταν θα κάνω εγκατάσταση όπου απαιτείται ίντερνετ για τους drivers; Μήπως θα χρειαστώ τίποτα σε φάση αντάπτορα; Θα έβαζα και αλλά μοντέλα που είδα αλλά πραγματικά, μου έχει βγει ήδη η Παναγία να γράφω από το κινητό, οπότε, περιορίστηκα μόνο στο dell. 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Υ.Γ. Αν καταφέρω, ΑΝ, να γράψω για τα προβλήματα του παλιού μου λάπτοπ, θα το κάνω αλλά μέχρι στιγμής δυσκολεύτηκα. Όμως όταν πάρω νέο, θα γράψω σίγουρα να δούμε μήπως φτιάχνεται. Εκτιμώ πάρα πολύ τη γνώμη σας, οπότε θα ξέρω αν γίνεται ή όχι, για να μην με κοροϊδέψουν αν το πάω έξω. 

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 μήνες

Καλησπέρα, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το brand του laptop που θα επιλέξεις...αρκεί να είναι επώνυμο. Όσον αφορά το dell που αναφέρεις φαίνεται ΟΚ για απλή καθημερινή χρήση, στο editing θα ζοριστεί, όπως και κάθε άλλο laptop αυτής της κατηγορίας τιμής. Σε κάθε περίπτωση η ραμ του αναβαθμίζεται μέχρι τα 16GB και ethernet θύρα έχει, (διαφορετικά θες αντάπτορα). Για το κομμάτι της υπερθέρμανσης, laptop είναι και ζεσταίνονται παραπάνω. Συνεπώς εάν παρατηρήσεις κάτι τέτοιο μπορείς να πάρεις μία βάση για καλύτερη ψύξη. Εναλλακτικές επιλογές είναι αυτό και αυτό. Περισσότερες  μπορείς να βρεις στον οδηγό μας εδώ.

averta averta απάντησε πριν 2 μήνες

Αν και καθυστερημένα, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!! Λόγω της"τύχης" μου, είχα μείνει και από ίντερνετ και από κινητό. Ωραίες οι προτάσεις σου, βέβαια δεν έχω πάρει ακόμη κάτι γιατί είμαι αναποφάσιστη. Άσε που δεν είχα και ίντερνετ να ψαχτώ. Το dell δυστυχώς, δεν έχει θύρα ίντερνετ αλλιώς θα το έπαιρνα αν και με προβληματίζουν οι κριτικές του.. αλήθεια, εγκατάσταση windows χωρίς ίντερνετ, γίνεται;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 μήνες

Μπορείς να κάνεις και Offline εγκατάσταση και όταν συνδεθείς στο δίκτυο να ολοκληρωθεί με τις απαραίτητες ενημερώσεις. Σε κάθε περίπτωση κατά την εγκατάσταση σου ζητάει να συνδεθείς σε κάποιο διαθέσιμο Wifi δίκτυο. Διαφορετικά μπορείς να το συνδέσεις απευθείας μέσω ενός USB ethernet αντάπτορα.

averta averta απάντησε πριν 2 μήνες

Ευχαριστώ πολύ!