Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά λάπτοπ για απλη χρηση ιντερνετ
Κώστας Λιατήρης ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας. Ο πατέρας μου χρησιμοποιούσε ένα παλιό λάπτοπ asus από το 2008 (το μοντέλο νομίζω δεν πουλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα, μας το έφεραν από Σουηδία), με το οποίο έκανε απλή χρήση (internet, έγγραφα από εφορίες και τέτοια, youtube κλπ), του είχαμε βάλει έναν SSD WD Green και 4GB RAM από 2 GB που είχε, αλλά και Windows 10 64 bit. Αυτό τώρα χάλασε (μητρικής θέμα είπαν όταν το πήγαμε για φτιάξιμο) και έκτοτε ψάχνω ένα λάπτοπ με μνήμη από 8 GB και πάνω, να έχει κάποιας νεότερης γενιάς επεξεργαστή (να παίρνει και τα windows 11 άνετα), 15,6" οθόνη, αλλά και - κατά προτίμηση - αυτόνομη κάρτα γραφικών (έστω 2 GB), όχι δηλαδή shared μνήμη. έχω δει σε μεταχειρισμένα που πχ έχουν 4 GB RAM για αναβάθμιση στη συνέχεια, αλλά θέλω έστω κάτι που να του κρατήσει καιρό. Τι θα μου προτείνατε σε αυτό; Επίσης, αν στραφώ σε κάτι καινούριο και δεν αποφύγω τα shared γραφικά, προτείνετε σαν καλύτερη λύση Radeon (AMD) ή Intel UHD Graphics; Θα εκτιμούσα μια άποψη και από εσάς, ευχαριστώ πολύ!

6 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Κώστα, τι τιμή σε ενδιαφέρει περίπου?

Κώστας Λιατήρης απάντησε πριν 2 έτη

Κάποιο λάπτοπ που όπως είχα αναφέρει να έχει επεξεργαστή που να μην είναι πολύ παλιός γενικά, να μπορεί να φέρει σε πέρας όσα περιέγραψα στην ερώτηση που έκανα, και αν γίνεται να έχει και αυτόνομα γραφικά.....έχω δει σαν μια λύση ένα Lenovo g50-70, ένα dell Inspiron 15-5555 και ένα της σειράς HP-15, αν θέλετε στέλνω και τα λινκ (κοιταγα στο marketplace).....από καινούρια βλέπω πολλά με Intel γραφικά και για υτο ρώτησα κιόλας κατά πόσο θα συνιστούσατε κάτι με shared μνήμη για cpu-gpu

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Κώστα - συγνώμη για την καθυστέρηση - θα μπορούσες να δεις αυτό το hp 15, είναι μία πολύ καλή επιλογή με shared γραφικά τα οποία είναι σχετικά ισχυρά...από τη στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει το gaming αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή..

Κώστας Λιατήρης απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση σας! Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω αν αυτά τα λάπτοπ είναι καλά
HP-255-G8-Ryzen-3-3250U-8GB-256GB-FHD-No-OS-GR
Lenovo-IdeaPad-3-15ADA05-Ryzen-3-3250U-8GB-128GB-FHD-W10
HP-15s-eq1017nv-Ryzen-3-4300U-8GB-256GB-FHD-W10
HP-15-Dw3033dx-i3-1115G4-8GB-256GB-FHD-W10-S-Silver
amd-ryzen-5-4500u-8gb-256gb-ssd-amd-radeon-graphics-full-hd
Να πω απλά ότι κλίνω προς το τελευταίο μια και είναι σε μια σχετικά καλή τιμή, πείτε μου πια είναι η γνώμη σας για αυτά αν γίνεται.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Κώστα, ναι το τελευταίο που αναφέρεις υπερέχει έναντι όλων των άλλων συνολικά..

Κώστας Λιατήρης απάντησε πριν 2 έτη

Τελικά πήγα στην τελευταία επιλογή, που όπως είπατε είναι και αυτή που υπερέχει....μετά από 2 μέρες χρήσης μπορώ να πω πως είναι μια πολύ καλή επιλογή που για όσα θέλει ο πατέρας μου είναι υπεραρκετή και θα τον καλύψει για χρόνια, δεδομένου ότι είναι πολύ νεότερο laptop από εκείνο που είχε παλιότερα. Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας!