Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά λάπτοπ για προγραμματισμό
Αλέξανδρος Τσιούρης ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα είμαι τελειόφοιτος τμήματος πληροφορικής και ταυτόχρονα με το pc μου ψάχνω να αγοράσω ενα λάπτοπ με μεγαλη διάρκεια μπαταρίας για programming και ελαφρυ ίντερνετ. Είμαι ανάμεσα στο macbook Pro 13 του 2015 και το dell xps 13. Προτιμώ το macbook απλά και μόνο για την αξία μεταπωλησης που έχει. Κοιτα και κάποια κινέζικα όπως jumper ezbook 2 και chuwi lapbook αλλά δεν ξέρω τι παίζει ούτε με την αυτονομία ούτε με το τελωνείο. Εχετε να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο? Budget μεχρι 1000. (στο macbook κ xps 13 γλυτωνω φπα όποτε τόσο θα μου παει).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Αλέξανδρε,

Αν τα προγράμματα που σε ενδιαφέρει να τρέχεις έχουν έκδοση για Mac, δύσκολα θα βρεις υψηλότερη αυτονομία. Μην κάνεις όμως το λάθος να βάλεις Windows στο Mac, αχρηστεύεις το βασικό του πλεονέκτημα.

Αλέξανδρος Τσιούρης απάντησε πριν 7 έτη

Windows δεν θα χρησιμοποιώ σε κανένα απο τα 2. Ubuntu θα έχει πάνω όποιο πάρω εκτός απο το macbook που θα αφήσω κανονικά το mac os. Απλά το δίλημμα μου είναι αν αξίζει να δώσω 1000 για τέτοιο λάπτοπ καθώς το μόνο που θέλω είναι μεγαλη αυτονομία και να είναι ελαφρύ.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Το μικρό βάρος και η αυτονομία κοστίζουν στα laptop. Στη διάσταση των 13ων ιντσών τα περισσότερα laptop είναι σημαντικά ακριβότερα από 15άρια των ίδιων δυνατοτήτων, και συχνά δεν υπάρχουν μοντέλα στη μέση κατηγορία τιμής, πάνε από κάποια φθηνά με αδύναμους Celeron σε μοντέλα των 900+ ευρώ με καλύτερες δυνατότητες.

Ειδικά για την αυτονομία, τα Macbook είναι η καλύτερη επιλογή.