Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά λάπτοπ καθαρά για προγραμματισμό
Jim Gangas ρώτησε πριν 7 έτη

Γειά σας,θέλω μέσα στο καλοκαι να αγοράσω λαπτοπ όποτε θα 'θελα να αρχίσω να ψάχνομαι απο τώρα.Θεέλω ενα λαπτοπ κυρίως για κώδικα και βαρύ multitasking σε σημείο που πιστεύω οτι πρεπει να ω για 8gb ram.Για παράδειγμα θέλω να σηκώνει intellij (ή ενα οποιοδηποτε αλλο idle),atom και πολλα παράθυρα ιντερνετ χώρις σκαλώματα.Δε με ενδιαφέρει κάποιο λογισμικόα απο τι στιγμη που χρησιμοποιώ ubuntu.Τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω ειναι το μέγιστο 700-750.Έχετε κατι να μου προτείνετε?
Σας ευχαριστώ εκ το προτέρων.

11 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Τα μοντέλα που κυκλοφορούν τώρα είναι πολύ πιθανό να έχουν εξαντληθεί μέχρι το καλοκαίρι, γι' αυτό ανανεώνουμε τον οδηγό αγοράς laptop κάθε μήνα.
Αυτό είναι πολύ καλό στα χρήματα που κινείσαι, αλλά δεν ξέρουμε για πόσο θα είναι διαθέσιμο.

Jim Gangas απάντησε πριν 7 έτη

Τοτε μήπως καλύτερα να περίμενα με τις καλοκαιρινές προσφορές μήπως υπάρξει κατι καλύτερο ?Αν και το βλέπω αρκετά δυνατό αυτο που μου 'στειλες.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αν έχεις τα χρήματα για να αγοράσεις τώρα, δεν βλέπω το λόγο να περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι, δεν υπάρχει εγγύηση πως θα βρεις καλύτερη προσφορά.
Αν χρειάζεσαι κάποιο διάστημα για να συγκεντρώσεις το ποσόν, όταν είσαι έτοιμος, εδώ είμαστε, να δούμε τι κυκλοφορεί στην αγορά.

Jim Gangas απάντησε πριν 7 έτη

Να 'σαι καλά Άγγελε.Σ' ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση!

Jim Gangas απάντησε πριν 7 έτη

Άγγελε μάζεψα τα χρήματα για το λαπτοπ.Να προχωρήσω στην αγορά αυτού που μου πρότεινες λες;
Υ.Γ: αυτό μου είχες προτείνει .

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Και αυτό που σου είχα προτείνει είναι καλό, αλλά δες και αυτό, με τετραπύρηνο επεξεργαστή και ισχυρή κάρτα γραφικών.
Ναι μεν έχει λιγότερη μνήμη και δεν έχει SSD, αλλά αυτά μπορείς και τα δύο να τα προσθέσεις αργότερα στο μέλλον, ενώ ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών δεν αλλάζουν. 

Jim Gangas απάντησε πριν 7 έτη

Πολύ καλη και αυτή η επιλογή.

Πιστεύεις οτι με το  4πύρηνο στο asus θα δω μεγάλη διαφορά αν κάνω και επέκταση σε 8gb ram απο 'τι με το hp;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Εξαρτάται από τη χρήση. Αν έχεις πολλά προγράμματα ανοιχτά μαζί, ή τρέχεις μεγάλα project, θα δεις διαφορά με το τετραπύρηνο.

Kritonas Iordanidis απάντησε πριν 7 έτη

[μόνο οι συντελεστές του PCsteps απαντούν σε ερωτήσεις για αγορές]

Jim Gangas απάντησε πριν 7 έτη

2 απορίες έχω για το asus και συγγνώμη για τον ενδελεχή έλεγχο(600 ευρώ είναι αυτά)
1.Θα τα χρησιμοποιήσω πάνω σε ubuntu 16.04 .Το θέμα είναι οτι είμαστε σίγουροι οτι δε θα υπάρχει θέμα συμβατότητας? Καθώς γνωρίζουμε τη σχέση πχ της nvidea με τον Linus.Παρολ' αυτα το θεωρώ πολύ εξεζητημένο.
2.Οταν το πάρω λογικά το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να επέκτεινω τη ραμ απο 4 σε 8 (γιατί πραγματικά δε μ φτάνουν).Βέβαια να φανταστώ οτι θα πρέπει να παρω εκ νέου 8 ραμ ή 2 τεσσάρες και αυτήν που έχει το λαπτοπ να την πετάξω οπότε μιλάμε για ενα εξτρα κόστος των 50 ευρω περίπου σωστά;
Υ.Γ Με τον ssd πάει λίγο μακριά η τιμή αν τα πάρω όλα μαζί.Οπότε το βλέπουμε σε βάθος χρόνου αυτό.
Ευχαριστώ και πάλι και συγγνώμη αν σας κούρασα απλά θέλω να 'μαι σίγουρος.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Είναι αδύνατον να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τη συμβατότητα με το Linux, το πιθανότερο πάντως είναι πως δεν θα έχεις πρόβλημα.
Τα περισσότερα laptop έχουν δύο θύρες RAM, οπότε μπορείς να προσθέσεις άλλα 4GB στην ήδη υπάρχουσα. Υπάρχει ένα σχετικά μεγαλύτερο ρίσκο ασυμβατότητας, σε σχέση με το να τη βγάλεις και να βάλεις ένα dual channel kit 2x4GB, αλλά μπορεί και να μην έχεις πρόβλημα. Εσύ απόφασίζεις αν θέλεις να το ρισκάρεις για να μην πάει χαμένη ή μνήμη, ή αν θέλεις να δώσεις παραπάνω χρήματα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.