Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΑγορά λάπτοπ παλαιό vs καινούργιο
man p ρώτησε πριν 4 έτη

Ένας γνωστός μου θέλησε να αγοράσει ένα λάπτοπ. Στην βιασύνη του δεν με ρώτησε και ρωτώντας έναν φίλο του του πρότεινε ένα Dell d5520 για 300€  με ι5 2410υ "καινούργιο που ήταν βιτρίνα"θεωρώντας οτι έχει i5 και είναι" επαγγελματικο " μηχάνημα που το έχει παραγγείλει με εντικαταβολη από Θεσσαλονίκη !!!
Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι είναι σχεδόν 10 χρόνων και με τα ίδια λεφτά μπορεί να πάρει κάτι καινούργιο που έχει μοντέρνα χαρακτηριστικά όπως πχ USB 3 ή και sad με λίγα παραπάνω και δεν είναι λες και κουβαλάς 3 τούβλα μέσα στην τσάντα σου (δεν το έχει λάβει ακόμα)
Θέλοντας να υποστηρίξω την θέση μου του είπα να ρωτήσει και εναν γνωστό πληροφορικαριο μεγάλο σε ηλικία βέβαια και περίμενα να συμφωνήσει μαζί μου δείχνοντας του ένα καινούργιο Lenovo από το σκουτζ με ι3 8ης γενιάς που θεώρησα καλό αλλά και εκείνος του είπε το Dell λέγοντας ότι έχει ι5 και μεγαλύτερο δίσκο. Όσο και να του εξηγούσα τι είναι USB 3 την εξέλιξη της τεχνολογίας σε 9 χρόνια και ότι υπάρχουν γρήγοροι εξωτερικοί αν θέλει παραπάνω χώρο. Βλέποντας τα μεγαλύτερα νούμερα και ακούγοντας ότι είναι "800€" (παρόλο σε ότι αρχαία review βρήκα έλεγε χαμηλότερη)αρχική τιμή με έβγαλαν τρελό. Έπειτα είπα πως δεν αξίζει τα λεφτά του και μπορείς να πάρεις παρόμοιο μηχάνημα με 200€ . Όντως βρήκα ένα Lenovo με ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά αλλά 14 οθόνη στα 180€ και συνέχιζαν να μου λένε πως έχει μικρή οθόνη και τα Lenovo δεν είναι αξιόπιστη αααα και ότι ήταν refurbished. Τι άλλο μπορώ να κάνω ;

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα

Ένας απλός τρόπος για να καταλάβει τη διαφορά στις επιδόσεις των επεξεργαστών είναι να του δείξεις τη διαφορά στα benchmarks. Ένα βολικό είναι αυτό.

Αν συνεχίζει να επιμένει, δεν νομίζω ότι οποιοδήποτε άλλο επιχείρημα θα τον πείσει.