Nikos Tsarnas ρώτησε πριν 3 έτη

Θέλω να αγοράσω ένα λάπτοπ γύρω στα 1500ευρω. Οι μόνες μου απαιτήσεις είναι να έχει πολύ δυνατό επεξεργαστή και nvidia κάρτα γραφικών.Μπορείτε να μου προτείνετε μερικά λαπτοπ και επίσης στο περίπου ποια περίοδο να το τσιμπήσω γιατί οι τιμές είναι λίγο μαύρο χάλι λόγω καραντίνας ;

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Νίκο

Επειδή οι απαιτήσεις σου είναι αρκετά γενικές για να προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις προτάσεις του οδηγού αγοράς μας.

Nikos Tsarnas απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Γιώργο, 
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση ,τον έχω δει τον οδηγό απλά έκανα την ερώτηση γιατί παρατήρησα σε μια έρευνα αγοράς που έκανα ότι αρκετά μοντέλα του οδηγού δεν είναι διαθέσιμα και κάποιες τιμές διαφέρουν.Επίσης βρήκα στην αγορά αρκετά λαπτοπ με παρόμοια χαρακτηριστικά και δεν ξέρω αρχικά ποια εταιρία να εμπιστευτώ καθώς μιλάμε για αρκετά λεφτά .Όσο για τις απαιτήσεις μου θέλω κάτι futureproof για αυτό και επικεντρώνομαι  στον επεξεργαστή γιατί χρησιμοποιώ επαγγελματικά προγράμματα αρκετά "βαριά" και nvidia κάρτα γραφικών διότι χρειάζομαι το cuda για parallel programming πέρα από το gaming. Σκληρός και ραμ δεν με απασχολεί καθώς μπορώ να τα αλλάξω στο μέλλον .Αν το σκέφτομαι λάθος είμαι ανοικτός σε όλες τις προτάσεις .Ευχαριστω

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Ο οδηγός ανανεώνεται κάθε μηνά, οπότε μερικές φορές μπορεί όντως το απόθεμα και οι τιμές να αλλάζουν. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές σε καθοδηγεί στο τι μπορείς να βρεις σε κάθε κατηγορία τιμής.

Όσο αφορά τα μοντέλα με όμοια χαρακτηριστικά, μπορείς να μας τα δείξεις για να σου πούμε την άποψη μας.

Το laptop που ψάχνεις θέλεις να είναι gaming ή επαγγελματικό/ultrabook; Τα δεύτερα είναι πιο ελαφριά και έχουν πιο διακριτικό design, αλλά προσφέρουν χαμηλότερα χαρακτηριστικά στο ίδιο κόστος σε σχέση με τα gaming.

Nikos Tsarnas απάντησε πριν 3 έτη

Θα προτιμούσα για gaming κυρίως λόγω της κάρτας γραφικών θέλω όπως και δηποτε να έχει nvidia κάρτα rtx λογικα μια και μιλάμε για +-1500ευρω .Όσον αφορά τις εταιρίες παρατήρησα σε αυτό το budget  είναι οι hp,dell,asus,Lenovo και επειδή πέρα από Lenovo (μοντελο2008)δεν έχω χρησιμοποιήσει άλλο και ανησυχώ για την ποιότητα κατασκευής ανθεκτικότητα ψύξη κλπ. Από επεξεργαστές που είναι και βασική μ απαίτηση βλέπω ι7 -10750h και ryzen 5800h βέβαια ίσως να μπορώ με λίγο ζορι να δώσω λιγα παραπάνω και να πάρω ι7 11800h αν αξίζει .Ευχαριστω και παλι

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Σε αυτά τα χρήματα μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε αυτό και αυτό. Είναι από τα λίγα μοντέλα που βλέπω με 16GB RAM, i7 και RTX σε αυτήν την κατηγοράι τιμής.

Όσο αφορά τον κατασκευαστή, προσωπικά έχω θετική εμπειρία από ένα Asus Rog που είχαν αγοράσει. Ωστόσο, κάθε μοντέλο είναι διαφορετικό, οπότε δεν υπάρχει σίγουρη απάντηση σε αυτό, εκτός αν το δοκιμάσει κάποιος.