Dimitris Vardakis ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα σας,

Παιδιά είμαι φοιτητής με λίγες γνώσεις πάνω στους υπολογιστές και ψάχνομαι να αγοράσω ενα λάπτοπ.Η χρήση που προορίζεται είναι περιήγηση στο internet,ταινίες,παιχνιδια τύπου fifa-call of duty και τρέξιμο προγραμμάτων όπως matlab,autocad,inventor.Από προηγούμενα άρθρα-ερωτήσεις σας έχω καταλάβει ότι ειναι πιο αξιόπιστο να πάρω ένα μηχάνημα dell-asus-msi με 8gb ram και σκληρό ssd.Οι απορίες λοιπόν που έχω είναι:

1.Τι γενιά επεξεργαστή πρέπει να κοιτάω και ποιά πρεπει να είναι τα επόμενα ψηφία-γράμματα;

2.Ενα λαπτοπ με ssd και hdd μαζι ενσωματωμενους έχει την ίδια λειτουργία με ενα λαπτοπ με ssd και επιπρόσθετα ενα εξωτερικό σκληρο hdd

ΥΓ.το budget είναι περιπου στα 1000 ευρω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη,

Στα χρήματα που κινείσαι αυτό είναι η καλύτερη επιλογή. Θέμα αξιοπιστίας τίθεται κυρίως στις χαμηλές κατηγορίες τιμής, πολύ σπάνια ένα laptop των 1000ων ευρώ δεν θα έχει καλής ποιότητας ηλεκτρονικά.

Σκληρό SSD μπορείς να βάλεις μετά την αγορά, αλλιώς αν ψάχνεις για laptop που να πωλείται με SSD, θα αναγκαστείς να συμβιβαστείς με κάποιο κατώτερο σύστημα. Δώσε βάση στον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών, που δεν αλλάζουν, και για τους δίσκους μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις.

Dimitris Vardakis απάντησε πριν 8 έτη

Αγγελε καταρχας ευχαριστω για την αμεση απαντηση.

Με αυτο που είπες παραπάνω,εννοείς οτι θα μπορουσα να αγορασω το συγκεκριμενο λαπτοπ και να αντικαταστησω τον hdd που εχει με ssd και να κρατησω τον hdd ως εξωτερικο?Αν ναι ποσο παραπανω περιπου θα μου κοστισει(αγορα και εγκατασταση)?

Επίσης,για την λειτουργια που θελω εγω το λαπτοπ,πιστευεις ενας intel i5-62000u

θα παρουσιασει μεγαλες διαφορες απο αυτον που εχει το συγκεκριμενο λαπτοπ(6700 hq)?

Dimitris Vardakis απάντησε πριν 8 έτη

παραπάνω εννοω intel i7-6700hq **