Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά μεταχειρισμένου υπολογιστή για επαγγελματική χρήση
Mixail Aggelos ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα, πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την καλή δουλειά που κάνετε στο youYouT αλλά και στην ιστοσελίδα σας.
Είμαι app developer και προγραμματιστής chat bots και γενικά μου αρέσει να γράφω κωδικα σε διάφορες γλώσσες, αλλά ο υπολογιστής μου δεν μου τι επιτρέπει, είναι ένας οκταετίας που σέρνετε με τον Chrome, τον οπιοο του έβαλα Linux μπας και γλυτώσω την αναβάθμιση, αλλά κάποια στιγμή θα ερχόταν η ώρα, αλλά τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν να αγοράσω τον υπολογιστή που θα ήθελα, εστί, στραφηκα στην επιλογή ενός μεταχειρισμένου, βρήκα τον παρακάτω υπολογιστή σε αρκετά καλή τιμή (όπως πιστεύω): https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1241287-hp-xw6400-workstation-771διπλου-επεξεργαστητετραπυρηνοσαψογοσ/ 
Τώρα έρχομαι στο σημείο όπου πρέπει να σας ρωτήσω, είναι καλός αυτός ο υπολογιστής; ή μπορειμπνα μου προτείνετε κάποιον καλύτερο; εγώ μπορώ να διαθέσω μέχρι 200-250€ το πολύ, το σύστημα πρέπει να μπορεί να τρέξει το Android studio, και παρόμοιες εφαρμογές, καθώς και να μπορεί να παίξει κάνα παιχνιδάκι, ακόμα και στα low. 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον βρει λίγο χρόνο να με βοηθησει.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,
Δυστυχώς δεν προλάβαμε την αγγελία, όμως δεν τη βλέπουμε σαν ιδιαίτερα καλή αγορά.
Κατ' αρχάς έχει δύο επεξεργαστές, που σημαίνει εκ των πραγμάτων διπλάσιο θόρυβο. Συν ότι δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν όλες οι εφαρμογές τους δύο επεξεργαστές, οπότε σε κάποιες εφαρμογές ουσιαστικά θα λειτουργεί μόνο ο ένας.
Δεύτερον, έχει χαμηλή μνήμη, και τύπου ECC. Αυτό σημαίνει πως αν ήθελες να προσθέσεις μνήμη, θα έπρεπε να πάρεις πάλι τύπου ECC που είναι δυσεύρετες και τυπικά ακριβότερες.
Αν πάντως σε ενδιαφέρει η αγορά workstation, θα βρεις στο ebay αμέτρητες σχετικές προτάσεις, και μάλιστα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς κίνδυνο τελωνείου.
Αυτό, με i7 3ης γενιάς και 8GB RAM είναι εξαιρετική αγορά, αλλά με λίγο ψάξιμο θα βρεις και άλλα.