Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑγορά μεταχειρισμένου υπολογιστή
klairaki den ρώτησε πριν 6 έτη

Παιδιά καλησπέρα. Σ'έναν από τους υπολογιστές της δουλειάς μου,(αφού έγιναν κάποιες αλλαγές) η κοπέλα που το δουλεύει τρέχει βαριά προγράμματα, τύπου photoshop, indesign, illustrator, corel . . . ,όλα τελευταίες εκδόσεις και τα χρειάζεται και ανοιχτά όλα μαζί. Το pc αυτό, εκτός ότι είναι παλιό, ένας core 2 duo e8400, έχει μόνο 4 giga ram. Έπρεπε οπότε να κάνουμε αμέσως αναβάθμιση στη μνήμη γιατί δε μπορεί να κάνει την δουλειά της. Επειδή έχει δύο θέσεις για ddr3 και τώρα έχει 2x2, έπρεπε να αγοράσω δύο μνήμες 4άρες. Είδα ότι οι τιμές παίζουν γύρω στα 80-90 ευρώ και αυτό ΑΝ έβρισκα γι'αυτή τη μητρική. Επειδή λοιπόν λυπάμαι να δώσω αυτά τα λεφτά μόνο για ραμ για ένα τόσο παλιό pc, είπα να παίρναμε καλύτερα ένα μεταχειρισμένο μηχανηματάκι με τα διπλάσια λεφτά. Να πω εδώ ότι και τα 100-200 ευρώ δεν υπάρχουν, από κάποιου τον μισθό θα λείψουν, οπότε μέχρι εκεί πάει το μπατζετ... Δεδομένου ότι για να πέφτει η τιμή, δεν με νοιάζει, πρώτον, τι γραφικά θα έχει γιατί έχω δυο καρτούλες γραφικών να βάλω που θα μπορεί να δουλεύει με κάποια απ'τις δύο αν και παλιές,(πείτε μου κι εσείς αν τα λέω καλά, νομίζω κάνουν για τη δουλειά που τις θέλουμε) geforce 8500 gt και geforce 8400 gs. Και δεύτερον να μην έχει και λειτουργικό γιατί έχω win8,1 να βάλω εγώ. Αυτά που  βρίσκω εγώ, έχουν 4 γιγα ραμ, οπότε μαζί με άλλα 4 γίγα που θα πρέπει να προσθέσω εγώ αφού το πάρω, πρέπει να φτάνει η τιμή μέχρι τα 210 άντε 215 . . .
Συνοψίζοντας:

  • μεταχειρισμένο ελαφρά
  • ας είναι 1ης - 2ης γενιάς, αλλά να είναι τουλάχιστον i5
  • ας μην έχει λειτουργικό
  • θα βάλω δικά μου γραφικά
  • 8άρα μνήμη

Αυτά είναι που σκέφτομαι εγώ να πάρω ένα από τα δύο:
LENOVO-THINKCENTRE-M90P-SFF-INTEL-CORE-I5-650

LENOVO-THINKCENTRE-M90P-SFF-I5-650-4GB-320GB-DVD-RWRPC-0007-1
Η βοήθειά σας είναι πραγματικά πολύτιμη . . .

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Επειδή τυχαίνει να έχουμε ένα παλιό PC με i5 1ης γενιάς, και μάλιστα με 16GB RAM, ο επεξεργαστής αυτός δυσκολεύεται να σηκώσει τα Windows καλά καλά, πόσο μάλλον πολλαπλά προγράμματα ταυτόχρονα.
Όσο για το "ελαφρώς μεταχειρισμένο", σε ένα μηχάνημα που αντικειμενικά είναι μεταξύ 6 και 7 ετών, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο βαθμός μεταχείρισής του.
Δεν παρακολουθούμε την αγορά των μεταχειρισμένων και refurbished για να σου προτείνουμε κάποιο συγκεκριμένο, αλλά θα σου συνιστούσαμε να βρεις ένα σύστημα με τουλάχιστον 2ης γενιάς i5. Ή, ακόμα καλύτερα, ένα σκέτο επεξεργαστή, μητρική, και επιπλέον RAM, γιατί δεν υπάρχει λόγος να πληρώνετε ξανά για κουτί, DVD-RW, ενδεχομένως και τροφοδοτικό.

klairaki den απάντησε πριν 6 έτη

Δηλαδή όσο πιο παλιά windows του βάλω τόσο καλύτερα? Σωστά το καταλαβαίνω? Για τα 10 δεν το συζητώ, τα win8 σκεφτόμουνα να βάλω. Κάτι τελευταίο, ανάμεσα στον i5 650 και στον i5 2400s υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά, ή να μην σπάω το κεφάλι μου και να πάρω όποιο να'ναι? Σ'ευχαριστώ για το χρόνο και την απάντηση.

klairaki den απάντησε πριν 6 έτη

(Ήθελα να κάνω διόρθωση στην προηγούμενη ερώτηση που σου έκανα, αλλά δεν βρίσκω κάπου "επεξεργασία". )
Ξέρω ότι μου είπες να προτιμήσω επεξεργαστή τουλάχιστον δεύτερης γενιάς, σε ρώτησα όμως παρ'όλα αυτά για τους επεξεργαστές, γιατί πρώτον ο i5 650 δεν ξέρω ακριβώς ποιας γενιάς είναι και γιατί εγώ έχω έχω τον i5-750, που έχω δει ότι πολλές φορές ξεπερνάει επεξεργαστές που έχουν βγει πολύ αργότερα απ'αυτόν. Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δεν έχει σημασία πόσο παλιά Windows θα βάλεις, τα Windows 7, Windows 8/8.1 και Windows 10 τις ίδιες απαιτήσεις συστήματος έχουν.
Οι 650 και 750 είναι 1ης γενιάς. Ο i5 2400 είναι πάνω από 20% καλύτερος από τον 750, και σε αυτό το επίπεδο ένα 20% είναι ένα ποσοστό που δύσκολα μπορείς να αγνοήσεις.

klairaki den απάντησε πριν 6 έτη

Δουλεύετε και Κυριακές βλέπω εκεί στη Γαλλία, δεν είστε σαν εμάς εδώ!!!  ;-)
ΑΛΗΘΕΙΑ??? Με κούφανες τώρα με τους επεξεργαστές! Σε όποιο site και να μπήκα από αυτά που συγκρίνουν επεξεργαστες, ξέρεις, και κάρτες γραφικών, μα σε όλα. . . τον 750 τον είχαν πιο πάνω. Και μπερδεύτηκα περισσότερο τώρα γιατί δεν καταλαβαίνω, όποια χρονιά και να βγάζει κάποια μοντέλα κάποια εταιρεία, δεν υπάρχουν καλύτερα και κατώτερα? Δλδ ένας επεξεργαστής που βγήκε το 2014 και κάνει 200 ευρώ, δεν είναι καλύτερος από έναν άλλον που βγήκε το 2015 αλλά κάνει 100 ευρώ???

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

O 750 ήταν μοντέλο του 2009 και κόστιζε $193 και ο 2400 ήταν μοντέλο του 2011 και κόστιζε $174, έχει μικρότερο μέγεθος λιθογραφίας και υψηλότερη συχνότητα. Είναι απολύτως αναμενόμενο να είναι καλύτερος.