Γιώργος Μητρόπουλος ρώτησε πριν 3 έτη

Καλημέρα στην ομάδα του pc steps. Για άλλη μια φορά, αναζητώ τη βοήθειά σας. Θέλω να αγοράσω μια μητρική b450. Η κάρτα γραφικών που έχω είναι η palit geforce gtx 1060 6gb dual και φοβάμαι μην καλύπτει κάποιες από τις θύρες sata, καθώς θέλω να χρησιμοποιήσω 4 για το σύστημά μου. Το overclocking με ενδιαφέρει, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Θα ήθελα να έχει 4 θύρες για ram και να δέχεται έναν M.2 για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Φτιάχνω ένα budget built, οπότε όσο φθηνότερη, τόσο το καλύτερο. Ποια από τις μητρικές που αναφέρονται στον οδηγό σας θα μου προτείνατε? Ευχαριστώ προκαταβολικά.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Γιώργο

Ο επεξεργαστής σου ποιος είναι; Ρωτάω για να δούμε αν χρειάζεται να ψάξουμε κάποια που δεν απαιτεί BIOS update.

Γιώργος Μητρόπουλος απάντησε πριν 3 έτη

Δεν έχει αγοραστεί ακόμα. Σίγουρα δεν θα είναι 5ης γενιάς. Ωστόσο, θα ήθελα η μητρική με ένα μελλοντικό bios update να μπορεί να υποστηρίξει και τους Ryzen 5ης γενιάς.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αν τώρα βάλεις επεξεργαστή τρίτης γενιάς και όχι παλιότερο, καλύτερα πήγαινε σε κάποια B550, καθώς έχουν σίγουρη συμβατότητα με Ryzen 5000. Μια καλή επιλογή είναι η MSI B550-A Pro.

Η AMD ναι μεν παρότρυνε τους κατασκευαστές να βγάλουν BIOS update για τις B450, αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Οπότε, είναι ρισκο να πας σε B450 γιατί δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ποιες θα λάβουν το update.

Γιώργος Μητρόπουλος απάντησε πριν 3 έτη

Στη λίστα σας, πολλές μητρικές είναι MSI και asrock και, εάν δεν κάνω λάθος, τόσο η MSI όσο και η asrock έχουν δηλώσει ότι οι Β450 τους θα υποστηρίξουν τους Ryzen 5000. Παραθέτω σχετικά links:
MSI: https://www.tomshardware.com/news/msi-400-series-motherboard-amd-ryzen-5000-cpu-support
Asrock:
https://www.pcgamer.com/amd-ryzen-5000-b450-bios-update-motherboard/

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δεν είχα δει τη σχετική ανακοίνωση. Σε αυτήν την περίπτωση μια πολύ καλή και δοκιμασμένη λύση είναι η MSI B450 Tomahawk Max.