Konstantinos Koumadorakis ρώτησε πριν 11 μήνες

Καλησπέρα έχω τον ryzen 5600g και προέρχομαι απο την msi mortar max. Ο σκοπός που θέλω να κάνω την αναβαθμιση ειναι γιατι θελω μια μητρικη με PCI Express x16 4.0. Σκοπεύω να δωσω μέχρι 140ευρώ και έχω ξεχωρίσει την Asus ROG Strix B550-F Gaming Motherboard. Η συγκεκριμένη υλοποιηση είναι καλή ή πιστευετε ότι θα έπρεπε να κοιτάξω για μία άλλη;

 

4 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 11 μήνες

Αν σκοπεύεις να κρατήσεις τον 5600G δεν έχει νόημα η αναβάθμιση γιατί ο 5600G υποστηρίζει PCIe3.0. Δηλαδή, αν εγκαταστήσεις μια κάρτα γραφικών με PCIe4.0×16 θα λειτουργεί σε PCIe3.0, και έχουν αναφερθεί και προβλήματα σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως να χρησιμοποιεί μόνο το 1 lane σε κάποιες κάρτες. Αν τώρα σκοπεύεις να αντικαταστήσεις και τον επεξεργαστή, είναι άλλο σενάριο (θα πρέπει να εγκαταστήσεις έναν επεξεργαστή Ryzen χωρίς ενσωματωμένα γραφικά, οι 5600G και 5700G είναι PCIe3.0).

Konstantinos Koumadorakis απάντησε πριν 11 μήνες

Άμα κρατήσω την μητρική και κουμπώσω πάνω της μια κάρτα PCIe4.0×16 θα τρέχει σε χαμηλότερη απόδοση;

Konstantinos Koumadorakis απάντησε πριν 11 μήνες

Άμα κρατήσω την μητρική και κουμπώσω πάνω της μια κάρτα PCIe4.0×16 θα τρέχει σε χαμηλότερη απόδοση;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Καλησπέρα και από εμένα! Ναι, αλλά μόνο αν πρόκειται για κάποια κάρτα που όντως αξιοποιεί το επιπλέον bandwidth. Οπότε, αυτό ισχύει μόνο στις πολύ ισχυρές κάρτες. Στις μεσσαίας κατηγορίας και κάτω η διαφορά θα είναι ανύπαρκτη.