Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑγορά μηχανικού πληκτρολογίου για customizing από Banggood.
Τηλέμαχος Ντεβές ρώτησε πριν 3 έτη

Χαίρεται και πάλι αγαπητό PCSteps!
Ζητώ και πάλι τη βοήθειά σας, μιας και έχω σκοπό να αγοράσω το συγκεκριμένο μηχανικό πληκτρολόγιο μέσω Banggood:
https://www.banggood.com/KEMOVE-SnowFox-61-Keys-Mechanical-Gaming-Keyboard-60-pencent-NKRO-bluetooth-5_1-Type-C-Dual-Mode-PBT-Keycap-Gateron-Axis-Switch-Hotswappable-Switches-RGB-Backlight-Keyboard-with-Full-Keys-Programmable-p-1654225.html?cur_warehouse=CN&ID=233515632&DCC=GR&currency=EUR

Ο λόγος που με έχει τραβήξει το πληκτρολόγιο αυτό είναι προφανής: hotswappable PCB με υποστήριξη για το 99% των διακοπτών (θα πάω με Gateron White να σημειώσω), μέγεθος 60%, PBT keycaps και δε συμμαζεύεται... Φαίνεται σαν όνειρο για κάποιον που του αρέσει το customizing σε ένα λογικό budget.
Η ερώτησή μου είναι η εξής. Επειδή η αγορά θα γίνει απο την αποθήκη της Κίνας, υπάρχει κάποια περίπτωση να μου περάσει τελωνείο; Ψάχνοντας είδα κάποια πράγματα όπως το να βάλω σαν μεταφορικά το Priority Direct Mail αλλά διάβασα κάποια πράγματα που με μπέρδεψαν, σχετικά με τελωνεία αν το προϊόν ξεπερνά τα 20€ (πράγμα που φυσικά ισχύει στο συγκεκριμένο προϊόν!). Τι λέτε να κάνω; 
Ευχαριστώ προκαταβολικά και με συγχωρείτε αν η κατηγορία της ερώτησης είναι άσχετη, μιας και δεν βρήκα κατηγορία ερώτησης για "Περιφερειακά Υπολογιστή"!

7 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 3 έτη

Για τον τρόπο delivery, τελωνεία κλπ ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει ακριβώς.
Από πλευράς μου, θα έλεγα να ξανασκεφτείς το... 60% μέγεθος. Προσωπικά, δε θα υπέβαλα τον εαυτό μου στο μαρτύριο να έχω ένα πληκτρολόγιο χωρίς arrow keys και Home/End/PgUp/PgDn, και χωρίς F-keys. Νομίζω δε λέει να πρέπει να πατάς συνδυασμό πλήκτρων ακόμα και για τη μετακίνηση του cursor - όμορφο, αλλά καθόλου λειτουργικό. Αν έχεις διαφορετικό στη δουλειά (όπου μάλλον θα έχεις κάποιο σε full layout), η συνεχής προσπάθεια να προσαρμόζεσαι σε δύο διαφορετικά layouts θα σου προκαλεί μόνιμο εκνευρισμό. Οπότε θα πρότεινα να κοιτάξεις μάλλον κάποιο tenkeyless (TKL). Μια άλλη παρατήρηση, στο link που έδωσες δεν υπάρχουν white switches (εκτός κι αν τους παραγγείλεις έξτρα). Οι επιλογές Black/White αφορούν το πληκτρολόγιο και τα keycaps, ενώ για τους διακόπτες υπάρχουν οι (συνηθισμένοι) Blue/Brown/Red.

Τηλέμαχος Ντεβές απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση, μιας και τελευταία πραγματικά μπαίνω κάθε μία ώρα στο συγκεκριμένο site, έτοιμος να αγοράσω το προϊόν και τελευταία στιγμή σκέφτομαι τα τελωνεία και τα συναφή και το αφήνω...

Όσο αφορά το μέγεθος 60% καταλαβαίνω τον λόγο που μου προτείνεις να μην πάω σε τόσο μικρό form factor, αλλά ήταν λάθος μου που ξέχασα να το αναφέρω. Έχω στην κατοχή μου ήδη ένα μικρό 60% πληκτρολόγιο οπότε γνωρίζω τα "προβλήματα" που έρχονται με την άνεση ενός μικρού πληκτρολογίου. Αυτό το πληκτρολόγιο το χρησιμοποιώ για παιχνίδια όπως CSGO ώστε να μην πιάνουν χώρο στο mousemat, και για γράψιμο έχω ένα Full-Size με Cherry Browns.
Ο λόγος που θέλω το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο από Banggood είναι ότι είναι hot-swappable, σε αντίθεση με το τωρινό 60% πληκτρολογιό μου που δεν είναι, άρα δεν μπορώ να το φέρω στις δικές μου παραμέτρους. 
Όσο αφορά τους διακόπτες, καλά κατάλαβες! Θα παραγγείλω από το ίδιο site τους Gateron Whites, οι διακόπτες που θα έρθουν μέσα στο πληκτρολόγιο δεν με αφορούν μιας θα βγουν την ίδια μέρα. 
Ο σκοπός μου λοιπόν είναι να έχω το συγκεκριμένο 60% με διακόπτες με το μικρότερο δυνατόν actuation force (που στους Gateron White είναι 35cN) για βιντεοπαιχνίδια, και το τωρινό μου Corsair K70 για γράψιμο και εργασίες στην σχολή.

Ελπίζω να μείνει ανοικτή η ερώτησή μου, μιας και πραγματικά θέλω να μάθω τι πρέπει να κάνω για να αποφύγω τελωνεία ή έστω πως λειτουργεί η φάση με τους τρόπους παράδοσης, διότι όπου ψάχνω τα λένε τόσο μπερδεμένα που δεν βγάζω άκρη.
Όποιος γνωρίζει, παρακαλώ ας ρίξει μια ματιά!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα και από εμένα

Όσο αφορά τη μέθοδο αποστολής, απ' όσο γνωρίζουμε οι μέθοδοι Priority Line δεν περνάνε τελωνίο. Ωστόσο, βλέπω πως το προϊόν είναι διαθέσιμο και σε ευρωπαϊκές αποθήκες.

Τηλέμαχος Ντεβές απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Γιώργο και σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια σου. Μόλις μπήκα να δω και 'γω, φαίνεται να μπήκε νέο στοκ και στις Ευρωπαϊκές αποθήκες. Για εκεί απ' ότι καταλαβαίνω αγοράζω χωρίς κανένα φόβο τελωνείου έτσι; Είχα ακούσει επίσης πρόσφατα πως με την αποθήκη της Τσεχίας για παράδειγμα υπήρξε αύξηση μεταφορικών λόγω μεγάλης κίνησης. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Από Ευρωπαϊκές αποθήκες (προσοχή όχι Βρετανία που πλέον είναι εκτός ΕΕ) μπορείς να αγοράζεις χωρίς πρόβλημα με οποιαδήποτε μέθοδο αποστολής. Δεν υπάρχουν δασμοί εντός Ευρωπαικής Ένωσης.

Τηλέμαχος Ντεβές απάντησε πριν 3 έτη

Απ'όσο καταλαβαίνω αποφεύγουμε Βρετανία λόγω αλλαγών που επέφερε το Brexit... Ευτυχώς το Banggood έχει αφαιρέσει κάθε τρόπο αποστολής από UK αποθήκες, μάλλον για να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα. Υποθέτω και σχετικές αγορές από Amazon UK έχουν το ίδιο θέμα. Σε ευχαριστώ λοιπόν και πάλι για την βοήθεια σου, καλή συνέχεια!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Η Βρετανία πλέον είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπότε τα προϊόντα που στέλνονται από εκεί περνάνε κανονικά τελωνείο.

Το Amazon μερικές φορές σου προσθέτει τα τέλη εκτελωνισμού στην τιμή αν παραγγείλεις από χώρες εκτός ΕΕ, οπότε εκεί θα μπορούσες να δεις αν σε συμφέρει.

Από Κίνα το τελωνείο είναι άγνωστο μέχρι το δέμα να φτάσει εδώ, οπότε δεν αξίζει να το ρισκάρεις.