Evangelos Pantelakis ρώτησε πριν 8 έτη

Καταρχήν να πω πως έχω διαβάσει το αρκετά αναλυτικό άρθρο σχετικά με την επιλογή της καταλληλότερης μνήμης Ram https://www.pcsteps.gr/569-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B7%CF%82-ram/ αλλά θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις για μεγαλύτερη σιγουριά.

Εχω στην κατοχή μου το Laptop Lenovo G50-70 στο οποίο αυτή την στιγμή έχω μνήμη Ram 4 G.B και απ'ότι ξέρω μπορώ να τοποθετήσω ακόμα και 16 G.B

Επειδή όμως τις μνήμες 16 G.B τις βρίσκω σε τιμή πάνω απο αυτή που σκοπεύω να ξοδέψω, κατέληξα στην RAM HYPERX Dual kit (2x4G.B) SO DIMM DDR3 με τάση 1,35 Volt

Εγκατέστησα τόσο την εφαρμογή CPU-Z όσο και την Speecy και έμαθα αρκετά στοιχεία σχετικά με την τάση και τα χαρακτηριστικά της μνήμης Ram που έχω αυτή την στιγμή.

Σύμφωνα όμως με τις εφαρμογές το Laptop μου διαθέτει 4 slots αλλά με βάση το άρθρο που διάβασα δεν είναι βέβαιο στα Laptop που ισχύει.

Θέλω να ρωτήσω,εφόσον οι εφαρμογές Speecy και Cpu-z μου λένε πως έχω 4 slots στο Laptop μου είναι βέβαιο πως μπορώ να αγοράσω Dual Kit ή να αγοράσω Single των 8 G.B για μεγαλύτερη σιγουριά ; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

3 Απαντήσεις

Evangelos Pantelakis απάντησε πριν 8 έτη

Δηλαδή με άλλα λόγια είναι προτιμότερο να ανοίξω το Laptop μου απο τώρα να μετρήσω τις θύρες που είναι διαθέσιμες ή να εμπιστευτώ τις εφαρμογές ; Γιατί για να μου λένε πως έχω 4 slots ακόμα και να μην ισχύει ,δύο θα έχω σίγουρα λογικά για Dual Kit.Οπότε πάω για Dual Kit απλά θα ήθελα κάποιος να με επιβεβαιώσει.Μια λύση είναι βέβαια να μετρήσω και τις θύρες.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Ευάγγελε, ποτέ μην εμπιστεύεσαι σε αυτόν τον τομέα τις εφαρμογές, γιατί όπως είδες πολλές φορές λένε πράγματα που ουσιαστικά δεν υπάρχουν.
Δεν χρειάζεται να ανοίξεις τη συσκευή. Απλά κάνε μια αναζήτηση στο Google και θα δεις αμέσως πόσα slot έχει το laptop σου.
Με μια γρήγορη ματιά είδα ότι το laptop σου έχει δύο slots, ωστόσο ψάξε το και εσύ καλύτερα.

Evangelos Pantelakis απάντησε πριν 8 έτη

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Αν και το άνοιξα πρίν λίγο και διαπίστωσα πως όντως έχει δύο slots,οπότε ισχύει το πως το Speccy δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια τις θύρες που είναι διαθέσιμες ειδικά στα Laptop.