averta averta ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα, σκέφτομαι να προχωρήσω σε αναβάθμιση ram στο λάπτοπ μου. Είναι παλιό αλλά δεν θέλω να το αποχωριστώ. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω ποια μνήμη είναι συμβατή. Διάβασα τα άρθρα σας και με μπερδεύει η συχνότητα ram και πως υπολογίζεται. Φοβάμαι μην πάρω κάποια μνήμη, δεν μου κάνει και μετά δεν ξέρω τι να την κάνω. Άραγε, να τη δέχονται πίσω; Επίσης, από αυτά που διάβασα, κατάλαβα ότι καλύτερα να πάρω 2 μνήμες των 4gb παρά μία των 8. Κατάλαβα καλά; Τα χαρακτηριστικά του λάπτοπ μου είναι:
Inspiron 3721, Intel Core i5 3337U 1.8 GHz
Ψάχνοντας παλιά που έλεγα να αναβαθμίσω μνήμη αλλά πάλι το πήρε το ποτάμι, είχα δει την crucial αλλά στην αρχή η Dell μιλούσε για ασυμβατότητα. Όμως, μετά από κατόχους dell laptop που την είχαν δοκιμάσει με θετικό αποτέλεσμα, δέχθηκε την συμβατότητα. Το κοίταξα και στη σελίδα της και πατώντας τα χαρακτηριστικά του λάπτοπ μου, μου έβγαλε για συμβατότητα με προτεινόμενες μνήμες. Εσείς, απ’όσο θυμάμαι, έχετε προτείνει την mushkin (η οποία λειτουργεί ακριβώς με 1,5V ενώ η crucial με 1,3V) σε κάποια ερωτήματα χρηστών. Ποια να επιλέξω; Ποια θα είναι συμβατή; Πως μπορώ να καταλάβω την συχνότητα για να ξέρω τι θα επιλέξω;; Αν και νομίζω, θα καταλήξω σε αυτή που έχω δει να προτείνει απλά να σιγουρευτώ περί συμβατότητας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το σεντόνι!
Σας στέλνω και την φωτό από το speccy.
https://imgur.com/MU7Ae86

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα

Δεν βρίσκω πληροφορέις στη σελίδα του κατασκευαστή, οπότε η καλύτερη λύση είναι να πάρεις μνήμες που έχουν ίδια χαρακτηριστικά με την τωρινή μνήμη.

Μπορείς να μας στείλεις μια εικόνα από το Speccy για να δούμε τα χαρακτηριστικά της υπάρχουσας μνήμες. Αν μπορείς να φαίνεται και το voltage. Ανέβασε την εικόνα στο Imgur και στείλε μας το link.

Όσο αφορά το αν πρέπει να πάρεις μία μνήμη ή kit, το ιδανικό είναι πάντα να πηγαίνεις σε kit για να εκμεταλλεύεσαι το dual channel.

averta averta απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη ανταπόκριση! Έχω ανεβάσει φωτό. Δεν φαίνεται; Σε εμένα φαίνεται ότι έχει ανέβει. Όχι ότι έχω πρόβλημα να ανεβάσω ξανά (εννοείται αυτό) αλλά έφαγα κόλλημα τώρα. Να βγω και με άλλο πρόβλημα; Τι στο καλό!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δικό μου λάθος, μου ξέφυγε η φωτογραφία. Για το laptop σου χρειάζεται μνήμες SO DIMM DDR3 συχνότητας 1600 MHz και ένα 1.5V voltage. Μπορείς να ρίξεις μια ματά σε αυτό το kit.

averta averta απάντησε πριν 3 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη ανταπόκριση και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντησή μου. Δεν μου λες, είδα βίντεο για την αλλαγή μνήμης ram και λέω να το επιχειρήσω μόνη μου..η αλήθεια είναι ότι δεν μου φάνηκε δύσκολο αλλά με προβλημάτισε ότι ενδέχεται να χρειαστούν ρυθμίσεις στο bios. Να το προσπαθήσω μόνη ή να σοβαρευτώ και να το πάω σε ειδικό; Δεν έχω πρόβλημα να το πάω έξω αλλά επειδή την έχω πατήσει, είμαι λίγο επιφυλακτική από τότε.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αν το καπάκι του laptop ανοίγε εύκολα, δεν υπάρχει κάτι άλλο στη διαδικασία που μπορεί να σε δυσκολέψει. Οι μνήμες αφαιρούνται και τοποθετούνται πανεύκολα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω πως απαιτείται κάποια ρύθμιση στο BIOS, καθώς δεν πρόκειται να κάνεις overclock τις μνήμες.