Mitsos Shady ρώτησε πριν 5 έτη

Καλημέρα Pcsteps και φίλοι. Θέλω ένα μόνιτορ για την κάρτα gtx 1660 ti όχι τόσο πολύ για online gaming αλλά για nba2k,fallout 76 και άλλα τέτοιου είδους games που συγκαταλέγονται σε μια καλή κατηγορία. Ο επεξεργαστής μ ryzen 5 2600. Επειδή έχω ψάξει λίγο τι πέζει βλέπω οτι κάρτες nvidia υποστηρίζουν g-sync και τα monitor me g-sync είναι λίγο ακριβά αν και υπάρχουν κάποιες συμβατότητες με free-sync τώρα τελευταία, δε θα ήθελα να υπάρχει tearing και γενικώς να έχω ένα καλό σύστημα με καλή απόκριση. Αξίζει να παώ σε monitor με 144hz ? Να πάω μήπως σε 75Hz ή τα 60hz θα είναι ικανοποιητικά? Βαριά μέχρι 200 eur για monitor γιατί μετά ξεφεύγει το budget.  Ευχαριστώ

7 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλημέρα Δημήτρη,
Είναι λίγα και πολύ συγκεκριμένα τα Freesync monitor που είναι πιστοποιημένο πως παίζουν σωστά με Nvidia G-sync, και σίγουρα αρκετά ακριβότερα από το budget σου. Εδώ θα βρεις μια σχετικά αναλυτική λίστα.
Αυτό δεν σημαίνει πως άλλα Freesync monitor δεν θα υποστηρίζουν καθόλου G-sync, δεν είναι όμως βέβαιο πως θα το κάνουν απροβλημάτιστα. Μπορεί μέχρι και να μαυρίζει στιγμιαία η εικόνα στην οθόνη με ενεργοποιημένο το G-sync σε μη-πιστοποιημένο monitor.
Από εκεί και πέρα, με τη συγκεκριμένη κάρτα γραφικών είναι υπερβολή τα 144Hz, δεν υπάρχουν πολλά παιχνίδια στα οποία θα πιάνει 144FPS για να παίζουν ρόλο. Αυτή είναι αρκετά καλή επιλογή στα χρήματα που κινείσαι.

Mitsos Shady απάντησε πριν 5 έτη

Συμφωνώ, οθόνη που να συνδυάζει games με δουλειά? (προγραμματισμό, video editing.....) ?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Με 200 ευρώ δεν υπάρχει σωστή οθόνη για video editing. Χρειάζεσαι οθόνη με προηγμένες δυνατότητες ρυθμίσεων πιστή απόδοση των χρωμάτων. Η καλύτερη μάρκα για επαγγελματική χρήση είναι πιθανώς η Eizo.
Ο προγραμματισμός δεν έχει καμία απολύτως απαίτηση από την οθόνη.

Mitsos Shady απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστώ Άγγελε, θα το έχω στο νου μου για 2ο monitor , η επιλογή που πάω να κάνω είναι το συγκεκριμένο AOC G2590VXQ. Καλό ή να κοιτάξω για κάτι άλλο ? Είναι μονο για gaming η θα μπορέσει να με εξυπηρετήσει και αλλού ? 

 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Για τα χρήματά της είναι αρκετά καλή επιλογή. Όταν λες να σε εξυπηρετήσει κι αλλού, σε τι ακριβώς εργασίες αναφέρεσαι; 

Mitsos Shady απάντησε πριν 5 έτη

λιγο editing,streaming

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Για streaming δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη οθόνη.
Αν σε ενδιαφέρει το επαγγελματικού επιπέδου editing, χρειάζεσαι πολύ ακριβότερη οθόνη με καλύτερη απόδοση χρωμάτων.
Αν αναφέρεσαι σε περιστασιακό editing χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, θα σε καλύψει η συγκεκριμένη οθόνη.