Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑγορά νέου ρούτερ για αντικατασταση του παροχου
georgio across ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπερα σας εχω το ρουτερ απο πάροχο VDSL 50   Η267Α και θα ηθελα κατι καλυτερο γιατι βλεπω πολλες φορες "κολαει"  και αποσυνδεεται .Σε ταχύτητα είμαι μια χαρα .Θα ηθελα να μου προτείνεται καποιο για αγορά μέχρι τα 70 ευρώ .Επισης χρειαζεται γενικα dual band ? Απανω του εχω  3 κινητα 2 ταμπλετ 1 pc και 2 ip cameres. Επισης θα ηθελα να εχει λειτουργιες parenting  ωστε στο tablet του πιτσιρικα και μπορω να του  ρυθμιζω μεσα απο το ρουτερ σε τι site μπορει να μπει.
Και μια αλλη ερωτηση..Πως μπορω να ρυθμισω το ρουτερ ωστε πχ το pc να παιρνει το μεγιστο 20 mbps οι καμερες αλλα 10 κινητα αλλα 10 και το guest wifi αλλα 10 εαν  γινεται με το τωρινο ρουτερ;
Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Γιώργο

Διαθέτεις κλαδική τηλεφωνία ή voip (το τηλέφωνο συνδέεται στο router); Το budget σου που περίπου κυμαίνεται;

Το dual band δεν είναι απαραίτητο, αλλά είναι χρήσιμο αν διαθέτεις συσκευές που υποστηρίζουν τα 5GHz.

Όσο αφορά τη δεύτερη ερώτηση, κάθε router έχει διαφορετικό περιβάλλον, οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Σε γενικές γραμμές, ο περιορισμός του bandwidth ειναι κάτι που προσφέρουν τα περισσότερα router.

georgio across απάντησε πριν 2 έτη

Έγραψα πιο πάνω στην ερώτηση μέχρι 70 ευρώ και ναι το τηλ συνδέεται στο ρούτερ.θα έπρεπε να κοιτάω να έχει κάποια άλλα πρωτόκολλα επικοινωνίας γενικά καλύτερο CPU,καλύτερη μνήμη κάτι άλλο που θα έπρεπε να έχω υπόψιν?
 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Συγνώμη, μου ξέφυγε πάνω στην ανάγνωση.

Αν έχεις VOIP τηλεφωνία, πρέπει να επικοινωνήσεις με τον πάροχο σου και να δεις αν είναι πρόθυμος να σου δώσει τις σχετικές ρυθμίσεις. Παλιότερα, εμένα δεν μου τις έδιναν, οπότε δεν μπορούσα να αλλάξω router.

Αν δεν στις δώσουν, η μόνη λύση είναι να κρατήσεις το modem-router σου και να συνδέσεις πάνω του ένα άλλο router.