Pantelis Pro ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και μπράβο για την πολύ ωραία δουλεία που κάνετε.
Ήρθε λοιπόν η ώρα, μετά από 10 χρόνια, η αγορά νέου υπολογιστή.
Διαβάζοντας τα άρθρα σας και κάνοντας έρευνα έχω καταλήξει στο παρακάτω σύστημα. Προορίζεται για τα βασικά όπως internet, ταινίες, office αλλά και για autocad 2D και 3D και σιγά σιγά προς επεξεργασία φωτογραφίας. Όσο για gaming ελάχιστο ως καθόλου. Το μέγιστο ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι στα 1000€.
Case: Corsair Carbide 400C Midi Tower
PSU: Corsair PSU CXM Series 550 W 80+ Bronze CX550M
ΜΟΒΟ: Asrock Motherboard H370 Pro4 (H370/1151/DDR4)
CPU: Intel CPU Core i5 8400 (1151/2.8 GHz/9 MB)
RAM: Corsair Desktop RAM Vengeance 8GB 2666MHz DDR4 (Χ2)
GPU: MSI VGA GeForce GTX 1050 Ti AERO ITX 4G OCV1
SSDs: Samsung SSD 970 EVO NVMe M.2 250GB & Samsung SSD 860 EVO 500GB
Απλά δεν είμαι σίγουρος για την κάρτα γραφικών. Αν θα πρέπει να βάλω ή να την αφήσω σε δεύτερο χρόνο και πια επιλογή θα ήταν καλή.
Θα εκτιμούσα πολύ την άποψη και την βοήθεια σας.
Ευχαριστώ πολύ.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Παντελή
Αυτή τη στιγμή δεν αξίζει ιδιαίτερα η αγορά Intel επεξεργαστή, καθώς με έναν AMD θα έχεις όμοιες επιδόσεις με χαμηλότερο κόστος.
Εμείς σου προτείνουμε να δεις την σύνθεση των €600-€650 για Office, Photoshop, Premiere, AutoCAD. Τα ενσωματωμένα γραφικά του Ryzen θα σε καλύψουν. 
Αν κάποια στιγμή δεις ότι τα project σου είναι πολύ βαριά για τα ενσωματωμένα γραφικά, μπορείς να πας σε μια καλή κάρτα γραφικών. Δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς, αφού δεν σε ενδιαφέρει το gaming. 

Pantelis Pro απάντησε πριν 5 έτη

Βασικά σκέφτομαι να δώσω κάτι παραπάνω για να είμαι καλυμμένος μελλοντικά και σε αντοχή χρόνου, επιδόσεων αλλά και αναβάθμισης. Γενικά οι γνώσεις που διαθέτω γέρνουν πιο πολύ προς την μεριά της Intel παρά της AMD, γιαυτό και ακολούθησα το παραπάνω build.
Όντως από αυτά που έχω ψάξει έχουν λίγο καλύτερες επιδόσεις οι Ryzen σε κάποιος τομείς.
Επομένως ένα build βασισμένο στην AMD θα με καλύψει στο κομμάτι της αντοχής και αναβάθμισης?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Και μόνο που η AMD έχει εγγυηθεί πως όλες οι μητρικές Ryzen, από την 1η γενιά του 2017, θα είναι συμβατές με όλους τους επεξεργαστές μέχρι και το 2020, είναι πολύ πιο μπροστά από την Intel σαν δυνατότητες αναβάθμισης, που κάθε δύο επεξεργαστές απαιτεί νέα μητρική.