Λάμπρος Κ. ρώτησε πριν 6 έτη

Λοιπόν. Εχουμε και λέμε. Χρειάζομαι desktop με τις εξής παραμέτρους :

  • Να είναι Small form factor. Small όμως. Θα πρέπει να μπει πανω στο γραφείο ώστε να μην τον σκαλίζουν τα πιτσιρίκια (Αχ τι ωραιο που ειναι αυτό το κουμπάκι, ας το πατησω πριν κανει save ο μπαμπάς 5000 γραμμές κώδικα - μπαμπάςμεεγκεφαλικό)
  • ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ RGB (αμα ήταν θα έβαζα και στο αμάξι μου. δεν εβαλα στο αμαξι, δε θα βάλω στον υπολογιστή)
  • Θέλω NVMe δίσκο και χρήση αποκλειστικά SSDs. Δε με νοιάζει τι λέει ο Κυρίτσης.
  • Η χρήση του θα είναι για IntelliJ, Android Studio, μέτριο gaming (μέχρι να βγει το Elder Scrolls 6 ώπου σε εκείνο το σημείο θα με ενδιαφέρει και ενα διαζύγιο πιθανότατα)
  • Θα έχει αποκλειστικά Linux. Εάν χρειαστεί να δουλέψω Windows, αυτό θα γίνει απο VM.
  • ΑΘΟΡΥΒΟ ΑΘΟΡΥΒΟ ΑΘΟΡΥΒΟ
  • Καρτα γραφικών εχω μια Asus Strix GTX960 οπότε θα χρησιμοποιηθεί. Καλό θα ήταν να βγάζει και μια USB-C, όχι απαραίτητα Thunderbolt3. Επίσης δε χρειαζομαι οθόνη. Μόνο case.
  • Ειπα οτι δε θέλω RGB, ε;;
  • Budget καλό θα ηταν να μην ξεπεράσει το 700άρι. Αλλά ίσως περάσει κι ενα μικρό τέντωμα από το οικογενειακό συμβούλιο. (ίσως και όχι και το περάσω στη ζούλα. θα δούμε)

Θενξ ε λοτ! (Στην αθλιότητα των greekglish, απαντάμε με ινγκλικά)

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Φίλε Λάμπρο, που σε άγγιξαν τα RGB με τρόπο που δεν σου άρεσε? Δείξε μας πάνω στην κούκλα.
Η σύνθεση των 700ων ευρώ θα σε καλύψει. Με AMD φυσικά, γιατί οι Intel αυτή την περίοδο είναι εντελώς πεταμένα λεφτά, με τον i5 να πωλείται στα 300+ ευρώ.
Βάλε αυτό το κουτί με SFX τροφοδοτικόMini-ITX μητρική, και αυτό το δίσκο. Βλέπεις, η συρρίκνωση κοστίζει. Για πιο αθόρυβο αποτέλεσμα, βάλε αυτή την ψύκτρα στον επεξεργαστή.

Λάμπρος Κ. απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα Άγγελε.
Τα RGB είναι λόγος να προσπαθούν ενα 6χρονο κι ένα 2χρονο να πειράξουν αυτό το κουτι που ειναι πανω στο γραφείο του μπαμπα. Επίσης με ενοχλεί στο μάτι. Συν οτι τα θεωρώ λιγο κιτς. Σορρυ παιδιά (ίσως ενα βίντεο "Γιατί τα RGB είναι...").
Δεν εχω κάποιο κόλλημα στο να χρησιμοποιήσω Intel αντί για AMD. Οσο για την ψύξη, σκεφτόμουν μια ΑΙΟ υδροψυξη. Θα κάνει περισσότερο φασαρία από τη λύση της Noctua; Η κύρια χρήση του υπολογιστή δε θα ειναι το gaming αλλά επειδή θα γίνει και αυτό και εκεί είναι που θα τραβάει ζόρια δε θέλω φασαρία.
Δεν έχω εμπειρία απο χρήση υδροψυξης και δε γνωρίζω πόσο πιο αθορυβες ή όχι είναι απο αλλες aftermarket λυσεις.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Είναι μεγάλος μύθος πως η υδρόψυξη είναι πιο αθόρυβη. Κανονικά έχει έναν ή περισσότερους ανεμιστήρες και κάνει κανονικά θόρυβο.
Μια μεγάλη υδρόψυξη με τρεις ανεμιστήρες στο ψυγείο ίσως μπορεί να τους λειτουργεί σε χαμηλότερες στροφές - αν δίνει τέτοια επιλογή, δεν δίνουν απαραίτητα όλες - αλλά στο κουτί που σε ενδιαφέρει δεν χωράει με τίποτα.
Μια καλή αερόψυξη παρέχει την ίδια ψύξη και χαμηλότερο θόρυβο.