Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά νέου Desktop PC Windows μέχρι 1100€
John Karavasileiadis ρώτησε πριν 8 έτη

Αγαπητό PcSteps,απο Οκτωμβρη ξεκινω μάστερ σε Δίκτυα Η/Υ και ίσως μέσα στον χρονο ασχοληθώ και με SISCO,οποτε καταλαβαίνω οτι θα χρειαστω δυνατό επεξεργαστη σίγουρα(βαριά προγράμματα ,προσομοιώσεις δικτύων κτλ κτλ ) .Σίγουρα στη σύνθεση Η/Υ που σου ζητώ να μου προτείνεις θα ήθελα εναν i 7

επεξεργαστη ,τώρα για την κάρτα γραφικών το αφήνω πανω σου (δεν είμαι

gamer). Η μονη ερώτηση μου είναι γιατί στους Η/Υ AutoCAD κτλ κτλ προτείνεις

την Nvidia Quadro K620 2GB αντί της R9 380 η νεότερης Asus Gtx1060

(έχω διαβάσει τα άρθρα σου για την εν λόγω Autodesk αλλά δεν θα τρελαθω

και στο "σχεδιο"....) οποτε καταλαβαίνεις κι εδώ μάλλον που προσανατολίζομαι .

...Asus ?Τέλος 2ακομα πράγματακια ,θα ήθελα το κουτί να είναι Zalman Z11( καθαρά θέμα αισθητικής ) και η μνήμη που θα βάλεις να είναι αρχικά μέχρι 16G

αναβαθμισιμη μέχρι 32αν χρειαστεί .Ξέρω οτι πολλά πραγματα που είναι σημαντικά τα έχω ηδη προ αποφασίσει αλλά είναι και αλλά που θεωρώ εξισου σημαντικα και δεν γνωρίζω ...το παλιό μου Pc φεριπην χτύπησε ΜΒ λόγω τροφοδοτικου και στην προσπαθεια μου να το φτιάξω πήρα και την κάρτα γραφικών στο χερι. .(ποντικια πληκτρολόγιο ,οθόνη και παρεμφερή δεν θα χρειαστω ...σίγουρα θα χρειαστω κι εναν Ssd σκληρό )

1)Ενω εχω δει και μου αρεσε (καθαρα απο θεμα αισθητικης) το κουτι Zalman Z11 και δεν εφερες αντιρρηση, απο περιεργεια ειδα και το κουτι της συνθεσης που προτεινεις στα 1100Ε(Coolermaster Sil 452) Μπηκα στη σελιδα του κατασκευαστη και συν της αλλης ειδα οτι εχει 2 radiators(υδροψυξη) των 240 και 120 mm αντιστοιχα.Χρειαζομαι υδροψυξη λογω του i7 επεξεργαστη ή ειναι too much?Αν

δεν χρειαζομαι την υδροψυξη θα παραμεινω στο κουτι Zalman και θα ηθελα να μου προτεινεις μια "καλη" ψυκτρα αερος για τον επεξεργαστη!Αλλιως θα παω στο

Coolermaster με την υδροψυξη.

2)Αρχικα για λογους χαμηλου badget και μονο θα βαλω 16GB ram και οχι 32.Η καρτα γραφικων MSI H170 proVDH που εχεις στη συνθεση του Η/Υ των 1100Ε

εχει dual channel memory architecture οποτε δεν χρειαζεται εξ αρχης 32 at least

GB RAM (καλυψη και των 4 slots της memory)για να εχω τα ωφελη καποιου πιθανου quad channeling m.a.(με λιγα λογια δεν χανω κατι αν αρχικα βαλω 16GB RAM και αργοτερα τα κανω 32-64 κτλ κτλ)Τα λεω καλα ή καπου διατελλω εν πληρη συνγχηση?

3)Last but not least... το τροφοδοτικο SuperFlower 80 plusBronze 450 W αν στην πορεια βαλω και καποια καρτα NVIDIA GEFORCE GTX 1080 με καλυπτει ή να παρω κατι παραπανω εξ αρχης?

Συγνωμη και παλι για τον ογκο ερωτησεων αλλα πρωτη φορα βλεπω site που

οι admin του εχουν τοση γνωση και εχουν διαθεση και ορεξη να την μοιραστουν!

Πολυ καλη δουλεια παιδια!Μπραβο!(3 μερες τωρα διαβαζω τα αρθρα σας και κοντευω να κοψω το καπνισμα...και τα 2 χερια κατειλλημενα!!!)

Αυτά τα ολίγα, ελπίζω να μην σας ζαλισα πολύ Ευχαριστώ Γιάννης !

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Αγαπητέ Γιάννη,

Οι Quadro έχουν ειδικούς drivers για συγκεκριμένα προγράμματα όπως το Photoshop, το AutoCAD, και άλλα, γι' αυτό είναι και η καλύτερη λύση σε σχέση με τις gaming κάρτες γραφικών.

Σε πρώτη φάση θα μπορούσες να μην βάλεις καθόλου κάρτα γραφικών, εφόσον δεν παίζεις παιχνίδια, και να έχεις μόνο την ενσωματωμένη του επεξεργαστή. Αν δεν κάνεις κάποιου είδους rendering, δεν πρόκειται να δεις καμία διαφορά, και το να δώσεις 250-300 ευρώ για κάρτα γραφικών είναι χαμένα λεφτά.

Δες τη σύνθεση των 1100 ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή, με το κουτί που θέλεις, χωρίς την κάρτα γραφικών, και βάλε αυτή τη RAM.

Δεν συνιστούμε με κανένα τρόπο υδρόψυξη, καθώς μια τυχαία αστοχία υλικού μπορεί να καταστρέψει τον υπολογιστή. Μια καλή αερόψυξη θα έχει εξίσου καλή ψύξη και χαμηλό θόρυβο, χωρίς κανένα κίνδυνο.

Αυτή είναι πολύ καλή ψύκτρα, σε αντίστοιχη τιμή με μια μέτρια προς καλή υδρόψυξη. Πάντως, αν δεν σε ενδιαφέρει το επίπεδο του θορύβου, η εργοστασιακή ψύκτρα θα σε καλύψει πλήρως όσον αφορά την ψύξη.

Καμία μητρική με socket 1151 δεν υποστηρίζει Quad Channel DDR, οπότε αν δεν πας στην πολύ ακριβότερη πλατφόρμα 2011-3 δεν υπάρχει λόγος να σε απασχολεί.

Σύμφωνα με την Nvidia, ή 1080 θέλει τροφοδοτικό 500w, οπότε αν θέλεις μπορείς να βάλεις το μοντέλο των 550w της Super Flower.