Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά νέου laptop κατα προτίμηση 14”
Okay Alte ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα σας,
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα laptop ,βλέποντας τους οδηγούς σας που με βοήθησαν πολύ είδα αρκετά laptop, είδα όμως ότι δεν έχετε κάποιο σε 14''. Με ενδιαφέρει πολύ η φορητότητα (για αυτό βλέπω για 14'') και η υποδύναμη. Δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια. Θα χρησιμοποιείται για εφαρμογές γραφείου, αρκετό multytasking, προγραμματισμό και μελλοντικά ίσως για ερασιτεχνικό photoshop καθώς θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο όπως και με κάποιο πρόγραμμα editing για βίντεο. Και ελπίζω όπως με το προηγούμενο μου laptop να μου αντέξει και αυτό καμιά 5τία το λιγότερο. Έχω δει κάποια και μέσα σε αυτά που με έκαναν περισσότερο να ενδιαφερθώ είναι το T440p της ThinkPad με τον i5 4210M, 6gb ram, intel HD 4600, 14'' HD+ 1600×900 και 500gb hdd περίπου στα 1000 ευρώ, μαζι με 3 χρόνια εγγύηση. Θα εκτιμούσα αν μπορείτε να μου πείτε την άποψη σας για αυτό ή αν υπάρχει κάποιο ανάλογο σε αυτά που ζητάω και ίσως πιο οικονομικό. Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μου προτείνατε αυτό, είχα διαβάσει σε κάποιον οδηγό σας για την δυνατότητα αναβάθμισης οθόνης, το συγκεκριμένο παρατήρησα ότι βγαίνει και με FHD οθόνη, άρα λογικά θα είναι δυνατή η αναβάθμιση της σωστά; Και αυτό θα προκαλέσει κάποιο πρόβλημα σε κάποια από τις λειτουργίες ή τις επιδόσεις του;
Προκαταβολικά σας ευχαριστώ πολύ, για τους οδηγούς σας και τις συμβουλές σας και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,

Δεν πρόκειται να βρεις οικονομικό laptop στις 14 ίντσες με αρκετή ιπποδύναμη. Σε αυτή τη διάσταση όλα τα laptop είναι σημαντικά ακριβότερα για τις προδιαγραφές τους σε σχέση με laptop των 15 ιντσών.

Αυτό έχει καλύτερα χαρακτηριστικά στην ίδια τιμή, με i7 επεξεργαστή, 8GB RRAM, SSD, και οθόνη FullHD.

Σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει να αναβαθμίσεις την οθόνη. Κατ' αρχάς δεν μπορείς να αγοράσεις στη λιανική άλλη οθόνη, οπότε ή θα πρέπει να βρεις μεταχειρισμένη για το ίδιο μοντέλο, ή να πας στο service της αντιπροσωπείας - αν παρέχουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία - που θα είναι ασύμφορο.