ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΨΑΣΚΗΣ ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα σας,
έφτασε η ώρα να αγοράσω το πρώτο μου PC (μέχρι τώρα είχα laptop). Το θέλω για εργασία από το σπίτι (anydesk οχι τίποτα σπουδαίο) , για ταινίες αλλά να παίζουμε και κανα παιχνιδί βρε αδερφέ (lol, cs, gta, pro...)
Μετά από βιντεάκια και διάβασμα, νομίζω ότι έχω καταλήξει σε ένα build στα 790 περίπου μαζί με λογισμικό και θα ήθελα να μου πείτε αν είναι καλό για τη χρήση που το θέλω και αν χρειάζεται κάτι άλλο για να είναι λειτουργικό. 
Κουτί: Lc Power 988w Typhoon ATX
Extra ανεμιστηράκια κουτιού: 2x Cooler Master Silencio FP 120 3pin
Τροφοδοτικό:Corsair CV650 12cm Fan 80+
Μητρική: MSI B450M PRO-VDH MAX
Επεξεργαστής: Ryzen 5 2600
Κάρτα Γραφικών: Gigabyte Geforce GTX 1660
HDD: 1TB + SSD 240GB
Κάρτα ήχου: Creative Sound Blaster Z
Και μιας και μπήκε τελευταία η κάρτα ήχου, ήθελα να ρωτήσω γιατί σε κανένα build δεν περιέχεται κάρτα ήχου; Είναι περιττή;
Σόρρυ αν σας κούρασα...

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Αλέξη

Η σύνθεση σου γενικά είναι πολύ καλή για το κόστος. Έχεις ξεχάσει να αναφέρεις τι μνήμες έχεις επιλέξει.

Η ενσωματωμένη κάρτα ήχου καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών. Οπότε, δεν έχει νόημα να προσθέσουμε κάποια στις συνθέσεις μας.

Οι χρήστες που χρειάζονται μια κάρτα ήχου, τις περισσότερες φορές είναι ενημερωμένοι από μόνοι τους πάνω στο θέμα.

Πάντως, αν δεν έχεις κάποιο πολύ ακριβό σύστημα ηχείων, θα ήταν καλύτερη επένδυση να δώσεις το κόστος της κάρτας ήχου για έναν Ryzen 5 3600. Εξάλλου, ανά πάσα στιγμή μπορείς να προσθέσεις μια κάρτα ήχου.

ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΨΑΣΚΗΣ απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Οι μνήμες είναι οι  G Skill Aegis 16gr 3000MHZ DDR4. Και για την κάρτα ήχου με κατατόπισες γιατί νόμιζα ότι θα τη χρειάζομαι. Νομίζω θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου, 
Και πάλι ευχαριστώ

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Και οι μνήμες είναι μια χαρά, οπότε δεν έχω κάποια άλλη παρατήρηση. Καλή συνέχεια!

Δημήτρης Λιάκος απάντησε πριν 4 έτη

Καλημέρα!
Θα ήθελα να αλλάξω τον υπολογιστή μου σε κατι πιο καινούριο και φυσικα πιο γρήγορο! Εκτός απο την οικιακή χρήση που δε νομίζω να χρειάζεται κατι εξιδικευμένο, θα ήθελα να βάλω και το PES 2021! 
Μπορειτε να με προτείνετε κάποιο μηχάνημα πρόσφατης γενιάς (αν δεν κάνω λάθος βρισκόμαστε στην 10η) για να μην εχω πρόβλημα; Να τρέχει και να μην κολλάει!
Σας ευχαριστώ!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη

Πρέπει να ανοίξεις νέα ερώτηση για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε. Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουν ειδοποιήσεις σε άλλους χρήστες. Στην ερώτηση που θα κάνεις, μην ξεχάσεις να μας πεις το budget σου.