Nikos Papakonstantinou ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα και Καλή χρονιά και από εμένα
Μετά από 8 χρόνια με το ίδιο pc και ενώ πλέον έχει αρχίσει και παραδίδει το πνεύμα του, σκέφτομαι και εγώ με τη σειρά μου να αγοράσω ένα νεο υπολογιστή.. Το budget μου κυμαίνεται μέχρι τα 1200-1300 ευρώ, ενώ η χρήση που θα του κάνω είναι office, internet, photoshop (ερασιτεχνικό επίπεδο), πολλές ταινίες μέσω ps3 ή ps4 (εδω να τονίσω ότι με ενδιαφέρει η αναπαραγωγή 4k μιας και προτίθεμαι να αγοράσω 4k tv  οσονούπο) και αρκετό gaming. Το σύστημα θα το αγοράσω κομμάτι κομμάτι και θα το συναρμολογήσω μόνος μου. Σκέφτομαι να κρατήσω το ίδιο κουτι που έχω (Vero Gaming Tower ATX-6XR8) αν συμφωνείς όπως επίσης και τους σκληρούς που έχω και να βάλω μόνο έναν ssd για windows και εφαρμογές. Μέσα στη τιμή θα ήθελα να περιλαμβάνεται και μία οθόνη κατάλληλη για όλα τα παραπάνω (εκτός αναπαραγωγής 4κ δεδομένου ότι οι 4k οθόνες είναι ακόμα πανάκριβες). Σαν ειδικοί τι έχετε να μου προτείνετε? 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον κόπο σας και το χρόνο σας

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Νίκο, καλή χρονιά.
Αν η αναπαραγωγή ταινιών γίνεται μέσω PS3 ή PS4, με ποιο τρόπο αφορά τον υπολογιστή? Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο, που δεν κατανοήσαμε.
Εφόσον δεν σε ενδιαφέρει το gaming ή η βαριά επαγγελματική χρήση, η σύνθεση των 750 ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή θα σε καλύψει πλήρως, δεν υπάρχει λόγος να πας σε ακριβότερο σύστημα.
Μπορείς βεβαίως να κρατήσεις το παλιό κουτί, όμως στους σκληρούς δίσκους μετά την πενταετία αυξάνεται κατακόρυφα η πιθανότητα αποτυχίας, οπότε κράτα τακτικά backup.
Με τον υπολογιστή να βγαίνει γύρω στα 700 ευρώ χωρίς το κουτί, μπορείς να βρεις 28άρι monitor 4K από 300 ευρώ, ή από 430 ευρώ με IPS για καλύτερη απόδοση των χρωμάτων.

Nikos Papakonstantinou απάντησε πριν 6 έτη

Άγγελε η αναπαραγωγή ταινιών θα γίνεται μέσω ps3 η ps4 σαν media players. Από όσο ξέρω (εκτός αν κάνω λάθος, οπότε διόρθωσε με) όταν γίνετε έτσι η αναπαραγωγή δείχνει ότι μπορεί να αναπαράξει το pc για αυτό λέω να μπορεί να παίζει 4k... Επίσης με ενδιαφέρει το gaming (ίσως δεν είδες καλά τι έγραψα). Επίσης με ενδιαφέρει να είναι εύκολα αναβαθμίσιμο το σύστημα μιας και δεν αλλάζω συχνά όπως μάλλον κατάλαβες pc... Οπότε το σκεπτικό μου είναι να πάω σε κάτι καλό προκειμένου να είναι χρόνια στο προσκήνιο (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι να μπορώ να παίζω πάντα σε full γραφικά τα games)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

To PS3 ή PS4 θα συνδεθεί απευθείας στην οθόνη ή την τηλεόραση, δεν συνδέεται στον υπολογιστή για να παίζει μέσα από αυτόν. Οι περισσότεροι υπολογιστές δεν έχουν τέτοια είσοδο βίντεο, και δεν θα είχε νόημα μια τέτοια συνδεσμολογία.
Αυτό που γίνεται είναι να μπορεί να διαβάσει μέσω δικτύου ένα αρχείο βίντεο το Playstation από τον υπολογιστή, που και εδώ δεν παίζει ρόλο το αν ο υπολογιστής μπορεί να παίξει 4K.
Όντως, δεν πρόσεξα το gaming όπως το είχες βάλει τελευταίο. Σε αυτή την περίπτωση, δες τη σύνθεση των 900ων ευρώ στον οδηγό αγοράς. Βέβαια στα χρήματα που κινείσαι δεν υπάρχουν περιθώρια για 4K gaming, ή ακόμα και για 1440p, οπότε εκ των πραγμάτων θα πρέπει να πάρεις μια Full HD οθόνη. Αυτή έχει εξαιρετικές δυνατότητες για gaming.
Για αναβαθμίσεις, η μητρική παίρνει τη νεότερη 8η γενιά των επεξεργαστών, και θα έχεις περιθώριο αναβάθμισης για περίπου 4 χρόνια όσον αφορά τον επεξεργαστή, πριν να αρχίσουν να καταργούνται τα συμβατά μοντέλα επεξεργαστών. Για μνήμη, κάρτα γραφικών και τα σχετικά, έχεις μεγαλύτερη άνεση για μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Dimitrios Piperidis απάντησε πριν 5 έτη

Καλημέρα,
Με ενδιαφέρει η δημιουργία ενός pc για επαγγελματική χρήση με απαιτητικό σχετικά multitasking. Η χρήση δηλαδή θα είναι browsing με αρκετές καρτέλες όμως ανοικτές λόγω δουλειάς σε edge και Chrome. Επιπλέον θα χρησιμοποιώ ανοικτά ταυτόχρονα σχεδόν όλα τα προγράμματα του office και προγράμματα επεξεργασίας εικόνας για 360 photos.
θα ήθελα την γνώμη σας εάν το παρακάτω με καλύπτει σε αυτό που θέλω και εάν είναι ένας λογικός συνδυασμός.

Μητρική

Gigabyte-AX370M-Gaming-3-rev-1-x

Επεξεργαστής

AMD-Ryzen-5-2400G-Box

Ram

G-Skill-16GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16D-16GISB

Κουτί

Cougar-MX330-X

Τροφοδοτικό

Inter-Tech-Argus-650W-RGB-CM

Σκληρός δίσκος

Samsung-860-Evo-500GB

Κάρτα γραφικών σκέφτομαι να μην αγοράσω και να χρησιμοποιήσω την ενσωματωμένη στον επεξεργαστή.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δημήτρης

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δημήτρη, γράψε νέα δική σου ερώτηση, μην γράφεις στην ερώτηση του άλλου αναγνώστη.